Türk Kızılay’ının 146. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

0
64

kızılay derneği6Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Türk Kızılay’ının, hizmetlerini merhamet eliyle tüm ihtiyaç sahiplerine ayrım yapmaksızın ulaştırmayı hedeflediğini vurguladı.

Kızılay’ın, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğduğunu hatırlatan Günay; “11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan Kızılay, 1877’de ‘Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti’ 1923’de ‘Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti’ 1935’te ‘Türkiye Kızılay Cemiyeti’ ve 1947’de ‘Türkiye Kızılay Derneği’ adını almıştır. Kuruluşa ‘KIZILAY’ adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kuruluşundan itibaren Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketinin doğal üyesi olan Türk Kızılay’ı, Kızılay’ların ilki ve isim babasıdır. İnsanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen dernek, kurulduğu günden bugüne bu ilkeler ışığında insanlığa hizmet vermektedir.

11 Haziran 1868’de kurulan Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü her yıl genel merkez ve Türkiye genelindeki tüm Kızılay şubeleri tarafından düzenlenen çeşitli aktivitelerle kutlanmaktadır. İskenderun Kızılay Şubesi olarak İskenderun’da faaliyet gösteren tüm birimlerimizle halkımızın her zaman yanında olan Kızılay’ımızın kuruluş yıldönümünü kutluyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here