Türk Haber-Sen Genel Başkanı Postacıların Sorunlarını Dinledi

0
104

Hatay PTT Dağıtım Servisini ziyaret eden Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut PTT’lerde yaşanan genel sorunlara değinerek sendika olarak tüm kurumlarda çalışanların hakkını savunacaklarını söyledi.

Karadavut Dağıtım Personeline Kargo ve Dağıtımın Taşeronlaştırılması hakkında yaptığı konuşmada: “Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Kargonun ve kayıtlı postanın şirket tarafından yapılması için ihaleye çıkılmasını anlamak mümkün değildir. Hizmetlerimizin şirketler ve onların elemanları  tarafından yapılmasının kuruma bir faydasının olmayacağını, aksine 172 yıllık tarihi kuruma büyük zarar vereceğini düşünüyoruz. Hizmetlerin taşeronlaştırılması yerine yeterli sayıda kadrolu sorumluluğu bulunan personel alınması daha doğru olacaktır. Kaldı ki şirket elemanlarının büyük bölümünün maaşlarının tam olarak ödenmediği,  izinlerini kullanamadıklarını da biliyoruz. Kargoyu ve kayıtlı postayı taşeron firmalara verseniz dahi, tebligatı ve diğer postayı yapacak personel bulunmamaktadır. Bütün bunların alt yapısı hazırlanmadan böyle bir ihalenin yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Karadavut Personel Üzerindeki Baskılarla ilgili olarak ise: “Kurumumuzda personelimiz üzerindeki baskılar her geçen gün artarak hat safhaya çıkmıştır. Yeterli personel olmadığı halde bütün işler mevcut personele zorla, tehditle, soruşturmalarla yaptırılmaya çalışılmaktadır. Dağıtıcıların cihetleri sık sık değiştirilmekte, merkezlerden şubelere tek kişi gönderilmektedir. Ayrıca yöneticilerin özellikle Başmüdürlük personel müdürlükleri çalışanları tehdit etmekte, kişilerin istemedikleri sendikalara zorla üye olmalarını sağlamaktadırlar. Yetkililerin taraflı davranmaları çalışanlar arasında ayrım yapmaları çalışma barışını bozmasına sebep olmuştur. Sendikamız tarafından yapılan şikayetler sonucu göstermelik soruşturmalar açılmış, yanlı kararlar verilmiş, personelin nazarında yanlış bir intiba oluşmasına sebep olunmuştur” dedi.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut konuşmasının ardından PTT Dağıtım Personelinin sorunlarını dinleyerek sorunların çözümü konusunda Hatay Şube Başkanının ve Genel Başkanlık olarak takipçisi olacaklarını söyledi.

Toplantıya Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Haber-Sen Hatay Şube Başkanı Ahmet Yüksel ve PTT Dağıtım Servisinde bulunan dağıtıcılar katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here