Türk Deniz Kuvvetleri’ne Ait Denizaltılar İskenderun’da

0
330

denizaltılar iskenderundaABD’nin olası Suriye müdahalesi nedeniyle, yaklaşık 20 gündür Akdeniz’de görev yapan TürkDeniz Kuvvetleri’ne ait denizaltılar, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’nda lojistik ve yakıt ihtiyaçlarını gideriyor.

Bölgemizde, ABD‘nin Suriye’ye müdahalesi noktasında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Türkiye-Suriye sınırında kara ve hava birliklerinde olduğu gibi Akdeniz’de de alınan tedbirler sürdürülüyor. Bu kapsamda tüm silah sistemleri aktif olacak şekilde, yaklaşık 20 gündür Akdeniz kara sularında devriye görevi yapan ve olası savaş durumu için hazır bekleyen Türk denizaltıları lojistik ve yakıt ihtiyaçları için İskenderun Körfezi’ne geliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı filosunda görevli Güz isimli Türk denizaltısı, dün sabah saatlerinde İskenderun Körfezi’ne giriş yaptı. Bir süre körfez açıklarında bekleyen denizaltı, daha sonra İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na yanaştı. Burada iki gün kalacak olan denizaltı lojistik ve yakıt ihtiyaçlarını giderdikten sonra tekrar görev sahası olan Akdeniz karasularına dönecek 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here