Turizm Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

0
214

Her sene 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, İskenderun Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu tarafından kentimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler 18 Nisan 2017 Salı günü (bugün) sabah 09.30’da İskenderun Anıt Alanında çelenk töreni ile başlayacak. Buradaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Çelenk sunma töreninin hemen ardından İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Turizm Şenliği gerçekleştirilecek.

19 Nisan 2017 Çarşamba günü 10.00-11.30 saatleri arasında İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde kitap sergisi düzenlenecek. Cuma günü de İskenderun genelindeki tüm camilerde Cuma namazı öncesinde turizm konusunda vaaz verilecek. Son olarak 22 Nisan 2017 cumartesi günü saat 15.00’da iskeleden tekne gezisi düzenlenecek.

Turizm Haftası münasebetiyle ayrıca, 15-22 Nisan 2017 tarihleri arasında İskenderun Deniz Müzesi, öğretmen ve öğrenciler tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de turizm haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında turizmin önemine vurgu yapan Kaymakam Özyiğit, turizmin küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu kaydederek; “Ulusal ve uluslararası alanlarda turizmin; yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir yaratan, döviz sağlayan, yeni istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, siyasal bakımdan da önemli toplumsal ve insani fonksiyonların gerçekleştirilmesini kolaylaştıran bir nitelik kazanması, özellikle gelişmekte olan ülkelerin dikkatinin, bu endüstri üzerinde yoğunlaşmasına neden olmuştur.

Bu ülkelerin karşılaştıkları ekonomik darboğazların aşılmasında turizmin yarattığı dinamik ekonomik etkiler, diğer sektörlere canlılık kazandırması, kazanılan döviz gelirlerinin ihracat ve Gayri Safi Milli Hâsıla (GSMH) içindeki payının artması ve yarattığı istihdam olanakları, turizm sektörünün ülke ekonomilerindeki önemini hızla arttırmaktadır. Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Ayrıca sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir” dedi.

Yeni yatırım alanları oluşturmanın, ürün çeşitliliğini arttırmanın ve niteliklerini yükseltmenin gerçekleşebilecek önemli hedefler olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit; “Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, “Turizm Haftası”nı içten dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese başarılar diliyorum” dedi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here