‘Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Konusunda Güncel Tedaviler’ Konulu Toplantı Düzenlendi

0
250

İskenderun Belediyesi’nin katkısıyla, ‘Tüp bebek ve kadın sağlığı konusunda güncel tedaviler’ konulu toplantı düzenlendi. İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Turan Çetin katıldı.

Toplantıda bilgilenmenin önemine değinen Prof. Dr. Turan Çetin, gebelik gelişim süreciyle ilgili katılımcılara kısa bir film izletti. İnfertilite nedenlerini sıralayarak, çocuk sahibi olamayan çiftlerde problemin saptanması amacıyla bazı tetkikler yapıldığını anlatan Prof. Dr. Turan Çetin, uygulanacak tedaviye daha sonra karar verildiğini söyledi.

Jinekolojik muayenenin önemli olduğunu belirterek, rahim ağzına bakmak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Turan Çetin, “Rahim ağzındaki yara ve enfeksiyon gebe kalmayı engeller. Tedavi edilmesi çok önemli, muayene, ultrason şart” dedi.

Meme ultrasonu ve yılda bir smear testi yaptırılması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Turan Çetin, “Bunlar sağlık için önemli. Dünyada kadın kanserleri içinde ilk sırada meme kanseri geliyor. Rahim ağzı kanseri de genital kanserler içinde ikinci sırada. Bu kadar önemli! Artık genç-yaşlı da demiyor. Çok genç kızda meme kanseri çıkabiliyor. Ailede kanser geçirmiş kişiler varsa mutlaka önem verin. Her banyoda kendinize mutlaka bakın. Elinize kitle gelirse mutlaka doktora gidin. Rahim ağzından smear testi yaptırın. Kanserde zamanında teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

Eşlerin yaptırması gerekli testler arasında Hepatit, AIDS testlerinin de yer aldığını anlatan Prof. Dr. Turan Çetin, “Rutin yapılmalı. Bu testleri zaten Sağlık Bakanlığı istiyor. Bu testleri yaptırın” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Turan Çetin, tıbbi zorunluluk olmadığı sürece sezaryen yerine normal doğumun tercih edilmesinin önemini vurguladı. Kendisinin Reyhanlı doğumlu olduğunu belirten Prof. Dr. Turan Çetin, ilk tüp bebeği 1993 yılında yaptığını paylaştı. Prof. Dr. Turan Çetin, Adana Tüp Bebek Merkezi ekibinin de hazır bulunduğu toplantıda, slayt desteği ile bilgilendirmede bulundu ve katılımcıların sorularını da yanıtladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here