Tunuslu Tasarımcı İskenderun’da Fark Yaratıyor

0
129

Tunuslu Moda Tasarımcısı Amel Yakoubi, tasarladığı farklı abiye kıyafet ve gelinliklerle İskenderunlu kadınların yüreklerine dokunuyor.

Tasarımlarıyla fark yaratan Yakoubi, Avrupa ve Tunus tarzını Türk tarzıyla birleştirerek, kendine özgü, benzeri olmayan abiye ve gelinlikleri satışa sunuyor.

İtalya’da da dört yıl çalıştığını anlatan Tunuslu Moda Tasarımcısı Amel Yakoubi; “Tunus’ta dört yıl moda tasarım okudum üniversitede. 10 yıldır bu işi yapıyorum. Dört yıl İtalya’da çalıştım. Ben bunu iş olarak görmüyorum, çok severek yapıyorum, hobi gibi benim için. En çok abiye-gelinlik tasarlamayı seviyorum.

Bir kadın bana geldiği zaman önce bakıyorum; fiziği nasıl, ten rengi, göz rengi ne ona göre model, kumaş ve renk öneriyorum. Her model herkese yakışmaz. Kişiye özel kıyafet tasarlıyorum. Kadınlar bana gelip ürünlerimi gördüklerinde çok beğeniyorlar. Avrupa, Tunus tarzı karışık bir şey var onu çok seviyorlar.

Ben dört yıl İtalya’da çalıştım, orada bağlantılarım var. Oradan sipariş alıyoruz. E-mail yoluyla bize ulaşıyorlar, beden ve taleplerini bize iletiyorlar, biz de tasarımımızı yapıp kargoyla gönderiyoruz. İtalya’da bir defileye de katılmıştım, 10 kıyafetim ile. Yaptığım modelleri çok beğenmişlerdi, beş tanesini de satmıştık” diye konuştu.

Gelinlik tasarlarken de gelin adayının hayallerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Yakoubi; “Gelinlik fiyatları modeline göre değişiyor tabi ki, en düşük 5000 TL’den başlıyor. Bir gelin adayı bize geldiğinde, fiziksel özelliklerine bakıyoruz ve taleplerini, hayalindeki modeli dinliyoruz ve ona göre tasarımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Her elbisenin ayrı bir hikayesi olduğunu da sözlerine ekleyen Yakoubi; “Her elbise benim için bir bebek gibi. İnsanların yapmadığını biz yapıyoruz, birbirinden değişik tasarımlarımızla fark yaratıyoruz. Kişiye özel tasarımlarımız, giyen kadına yüksek bir enerji ve motivasyon veriyor” diye konuştu.

Kumaş fiyatlarının çok arttığını, kumaşları dövizle aldıklarını ve bunun da kendilerini biraz sıkıntıya soktuğunu belirten Yakoubi, o nedenle insanların kiralamayı daha çok tercih ettiklerini de söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here