Tüm Emekliler Sendikası Temsilciliğinden İGC’ye Ziyaret

0
69

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilcisi Mustafa Çankaya, İskenderun Gazeteciler Cemiyet (İGC)’ni ziyaret etti. Çankaya ve beraberindeki heyet, bu ziyaretle kapsamında emeklilerin taleplerini dile getirmek istediklerini kaydetti.

Ziyaretlerinde, Kurban ve Ramazan Bayramlarında emeklilere ödenen iki ikramiyenin birer maaş tutarında olmasını ve özel hastanelerin emeklilere de indirim uygulamasını istediklerini belirten Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilcisi Çankaya, emeklilerin milli gelirden pay alamadıklarını da belirtti.

Aylık hesaplama yönteminin değiştiğini bunun sonucu olarak emekli aylıklarının düştüğünü, ayrıca muayene ve ilaç katkı payı getirildiğini de kaydeden Çankaya, emekliye yüzdelik oranda değil, seyyanen zam uygulanmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Emeklilerin diğer isteklerini de sıralayan Çankaya; “Milli gelirden düşen pay emekli maaşlarına yansısın. Ek ödeme oranları artırılsın. Muayene ve ilaç katkı payı kaldırılsın. 2000 yılı sonrası emekli olanlara intibak sağlansın. Emekli maaşı bağlanma oranında uygulanan üç farklı dönem uygulaması kaldırılsın, son maaşın yüzde 75’i olarak hesaplansın. Emekli olmadaki engeller kaldırılsın. Bireysel emekliliğe, devletçe ödenin destek primi sosyal güvenlik sistemine ödensin. En düşük emekli aylığı asgari ücretin altında olmasın” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sendika genel merkezi, 19 Şubat 2021 tarih ve 2021/02-04 nolu yazısı ile M.Kemal Gönen’in sağlık sorunlarıyla ayrıldığı temsilcilik görevine Çankaya’yı atamış ve atamayı İskenderun Kaymakamlığına da bildirmişti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here