Tüketici Hakları Derneği Üyeleri Toplantıda Bir Araya Geldi

0
117

tüketici hakları derneği1İskenderun Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kahvaltılı toplantıda, tüketici hakları konusunda geçmişteki gibi şimdi de hükümet desteği göremediklerini söyleyen THD Genel Başkanı Turhan Çakar, bakanlık döneminde Türkiye’de ilk tüketici yasasını çıkaran Ticaret ve Sanayi eski Bakanı Mehmet Dönen’e her zaman verdikleri desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Belediye 3. Nolu gazinosunda hafta sonu İskenderun Tüketici Hakları Derneği Başkanı Nadir Uruç, Genel Başkanları Turhan Çakar’ın da katıldığı kahvaltılı bir basın toplantısı tertip etti. Toplantıya; CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu üyeleri, İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatih Şirin, İTSO yönetimi, Esnaf Oda Başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı CHP’li belediye başkan adayları  ile dernek üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan THD İskenderun Başkanı Uruç; “İskenderun’da önemli bir sosyal hizmeti yerine getirmekteyiz. Her zaman tüketicilerin sorunlarını ve yaşadıkları sıkıntıları çözmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Derneğin amacının toplumda tüketici haklarının yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile tüketicinin korunması konusunda çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen Genel Başkan Çakar; “Tüketici yasası dönemin Bakanı Sayın Mehmet Dönen sayesinde meclisten çıkarılmıştır. Kendisi vatandaşlar için tüketiciler için son derece önemli bir konuda bizlere her zaman destek olmuştur. O dönemdeki desteği şimdi göremiyoruz. O dönemden 2003 yılına kadar tüketicilerin temsil hakkı vardı. Fakat, şuanda temsil hakkımız zayıflamıştır” dedi.

tüketici hakları derneği2

Milletvekili Refik Eryılmaz da söz alarak; “Bugün anayasanın ihlal edildiği ülkemizde ne tüketici ne de üretici haklarından söz etmek mümkün değildir. Maalesef günümüzde böyle bir süreci yaşıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan eski Bakan şuanda da CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı olan Mehmet Dönen, Tüketici Yasasını Bakanlık yaptığı döneminde Türkiye’de ilk kez kendilerinin çıkardığını anımsattı. Dönen, devletin düzenleyici yönünü ortaya koyduklarından söz ederek; “Tüketicinin korunması ve tüketici haklarının iyi bir şekilde sağlanması yalnız fert planındaki ekonomik ve sosyal açıdan değil, aynı zamanda ülke planındaki ekonomik ve sosyal açıdan da çok önem taşımaktadır. Ürün ve hizmetlerde genel kalite seviyesinin yükselmesi, özellikle dış rekabet gücünün artması, üretimin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesi, ürün ve hizmetlerin güvenlik ve sağlık açısından güvenirliliğinin ve verimliliğin artması, haliyle ülke ekonomisini müspet yönde etkileyecektir. Bu yasa tüketicinin korunması yanında ülke ekonomisinin kalkınmasına önemli katkı sağlamıştır” dedi.

Tüketici hakları ile ilgili hazırlanan yeni yasal düzenlemenin bazı tuzaklar içerdiğini de söyleyen Dönen; “Yeni çıkarılacak tüketici yasası iktidarların güçlü silahı haline gelecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından THD Genel Başkanı Çakar, eski Bakan Mehmet Dönen’e her zamanki verdikleri desteklerinden dolayı plaket verdi. THD İskenderun Başkanı Uruş’da Genel Başkanları Çakar’a anı tabağı takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here