Göde; “Seyyanen Zam Kaçınılmaz”

0
38

TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde; “Seyyanen Zam Kaçınılmaz”

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, TÜFE artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ocak-Nisan TÜFE artışının yüzde 5.45 olduğunu kaydeden Göde, seyyanen zammın kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak; “Yüzdeli artışlar, emekli aylığı düşük olanların aleyhine bir sistem olduğundan, seyyanen zam yapılmalıdır.

Nisan Ayı TÜFE Artışı Yüzde 1.68; Ocak-Nisan TÜFE Artışı Yüzde 5.45.

2021 yılı Nisan Ayı tüfe artışı yüzde 1,68 olarak açıklandı. Gıda maddelerindeki yüzde 2,13; ana grup olarak en yüksek artış yüzde 7,57 olarak giyim ve ayakkabıda görülmüştür. 2021 Ocak-Nisan döneminde dört aylık tüfe artışı 5.45 olarak hesaplanmıştır. Nisan 2021’de, enflasyon sepetinde yer alan 415 maddeden, 92 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 42 maddenin ortalama fiyatında değişim olmamış, 281 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşmiştir.

Rakamlara Güven Azalıyor

Çarşı-pazar fiyatlarının altında kalan tüfe artışına olan güven giderek azalıyor. Emeklilerin harcamalarına göre çarşı-Pazar fiyatlarına göre Nisan ayı enflasyonu yüzde 3’ün üzerindedir. Yüzdeli artışlar, emekli aylığı düşük olanların aleyhine bir sistem olduğundan, seyyanen zam yapılmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here