Toroslar EDAŞ 61 Milyon Lira Bütçeli Şebeke Bakımıyla Yaza Hazır

0
28

Toroslar EDAŞ yazın artan klima tüketiminin de etkisiyle artan elektrik tüketiminin, elektrik şebekesi üzerinde oluşturacağı yükü de dikkate alarak, yaz mevsimine yönelik şebeke bakımlarını tamamladı.

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ, bu yılın ilk yarısı için 61 milyon liralık bütçe ayırdığı şebeke bakım işlemlerinin çoğunu gerçekleştirerek, yaz aylarında da müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik sağlamak için şebeke bakımlarını tamamladı.

Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kilis ve Osmaniye’de yaz sıcaklarının başlamasıyla, klima kaynaklı katlanan elektrik talebinin şebeke üzerinde oluşturabileceği arızaların önüne geçilebilmesi için, değişime ve bakıma ihtiyaç duyan şebeke unsurları yenilendi. Arızalara ve kesintilere yol açabilecek olumsuzluklar önden giderildi.

Bu kapsamda, havai hat, bina, aydınlatma ve diğer şebeke envanterlerine bakım yapılırken, hücre içi ve bina temizlikleri yapıldı. Aynı zamanda, hücre uzaktan kumanda kontrolleri gerçekleştirilirken, bina iyileştirmeleri, trafo bakımları, topraklama iyileştirmeleri, izolatör değişimleri, trafo kademe ayarı kontrolleri, trafo yağ kontrol ve değişimi çalışmaları gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here