“Toplumsal Barış İçin Bu Ülkenin CHP’ye İhtiyacı Var”

0
54

kamil turan31CHP’li Aday Adayı Turan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay Milletvekili Aday adaylığını açıkladığı günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdüren Kamil Turan, dün de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye ve Hatay gündemine değinen Turan iktidarın sürekli gündem değiştirdiğini ifade etti ve değişen gündemleri başlıklar halinde sunarak 2014 yılında yaşananları tek tek ele aldı.

Kahvaltılı bir toplantında İskenderunlu basın mensuplarıyla bir araya gelen Aday Adayı Turan, ülke gündemini değerlendirdi. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Turan, iktidar partisini eleştirdi.

Turan, geçen yılın akıllarda bıraktıkları arasında yolsuzluk dosyalarının üzerine giden polis ve müdürlerin görevden alınması, ‘paraların sıfırlanmasını’ da açığa çıkaran telefonların dinlenmesi, gezi olaylarının yaşanması, Soma’daki maden kazasında ölen işçilerin ‘fıtrat’ olarak nitelendirilmesi, Irak’ta Türkiye Başkonsolosluğunun basılıp, 49 görevlinin rehin alınması, Kobani olaylarının protestosunda 50 yurttaşın yaşamını yitirmesi, yandaşın birden bire ‘paralel’ olması, parayı verenin askere gitmemesi, Osmanlıca konuşmaya başlamamız, doların yüzde 20 artması, sahte de olsa 12 Eylül’ün yargılanması, Ergenekon ve Balyoz davalarında tahliyelerin olması ile Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye’yi almasının kaldığını ifade etti.

kamil turan32

Turan; “Bundan bir yıl önce 17–25 Aralık yolsuzluk dosyaları ortaya çıktı ve Ocak ayında o yolsuzluk dosyalarının üzerine giden emniyet müdürleri ve yargı mensupları görevden alındılar. İlk aklımıza gelen bu oldu. Daha sonrasında Başbakanın telefonu dinlenmiş. Başbakan; ‘oğlumla olan telefon görüşmelerim bile dinlendi’ dedi. Ne konuşmuştu başbakan oğlu ile ‘Paraları sıfırladın mı?’ Ocak ayına damgasını vuran olayımız bu oldu. Şubat ayında yolsuzluk dosyalarından ötürü tutuklanan bakan çocukları ve Rıza Zarrab tahliye edildi. Şubat ayıda böyle geçti. Mart ayı üzücüydü. Mart ayında bizim hafızalarımızda kalan gezi olaylarında polisin sıktığı gaz fişeği ile komaya giren Berkin Elvan ve hayatını kaybetmesi. Twitter ve Youtube’a yasak konuldu girişimi engellendi. Türkiye’nin hali ortada.

kamil turan33

Türkiye’de demokrasiyi yerleştirmek lazım. Usulsüzlük, yolsuzluğun önüne geçebilmek için, demokrasiyi güçlendirmemiz lazım. Demokrasi, bu ülkenin özgürleşmesi, refahı için lazım. AKP iktidarı döneminde demokrasiyi kaybetme noktasına geldiğimizi görüyoruz. CHP iktidarında iş kazaları olabilir ama bakanları bu işverenlerle işbirliği içinde olmaz. Paralel devlet olmaz. Yolsuzluk olur mu, olabilir ama CHP içerisinde kabul görmez. Toplumsal barış için bu ülkenin CHP’e ihtiyacı var” dedi.

Termik Santrallerin Karşısındayız

Partisinin iktidar, kendisinin de milletvekili olması halinde İskenderun Körfezi ile çevresine yapılması planlanan 16 termik santrale karşı mücadele vereceğini söyleyen Turan; “Seçilmem halinde termik santrallerin karşısında olacağım. Çünkü, termik santrallerle yaşam alanlarımız yok ediliyor. Bölgede değil 10-15 termik santral, ikincisinin dahi olmasını istemiyoruz. İskenderun 2. OSB kurulduğunda, fabrikalar kurulacak diye sevindik. Şimdi oraya iki tane daha termik santralin yapılması planlanıyor. Dünya’da bunun örneği var mı? Yok” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here