Toplu Taşımada HES Kodu Zorunluluğu

0
51

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki toplu taşıma araçlarına binişte 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren HES kodunun zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığının ’Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ genelgesine istinaden bu kararın zorunlu hale getirildiğini ifade eden Büyükşehir yetkileri vatandaşları uyardı.

Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden faydalanırken mağduriyet yaşamaması için HES kodlarını Hatay Kart’larına tanımlamaları gerektiğini ifade etti.

Cep telefonlarındaki Hatay Kart Mobil uygulaması aracılığıyla hatay.bel.tr ve hataykart.com adresleri üzerinden HES kodunun tanımlanacağını belirten Büyükşehir yetkilileri, HES kodu tanımlanmayan kartların kullanılamayacağını açıkladı.

65 Yaş Üzeri Vatandaşlara Hatay Kart Uyarısı

Öte yandan, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu taşımda kullandıkları Hatay Kart’larının 10.00-16.00 saatleri arasında kullanılamayacağı duyuruldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İl Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince sokağa çıkma saatleri güncellenen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile ilgili duyuru yayımladı. Yayımladığı duyuruda İl Hıfzısıhha Kurulu’nun 101 numaralı kararı gereğince 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu taşımda kullandıkları Hatay Kart’larının o saatler dışında aktif olmayacağını bildirdi.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sadece sokağa çıkabildikleri 10.00-16.00 saatleri arasında Hatay Kart’larını kullanabileceklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların hem kendi hem de toplum sağlığı için alınan kurallara uymaları konusunda özen göstermelerini bir kez daha belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here