“Toplanan Deliller Hukuka Aykırı”

0
73

utku kalı davasıReyhanlı Patlamasıyla İlgili Askeri İstihbarat Bilgilerini Sızdırmakla Suçlanan Er Utku Kalı’nın Ailesi İddiaları Yalanladı…

Mayıs ayında Reyhanlı’da meydana gelen patlamayla ilgili askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanan er Utku Kalı’nın ailesi iddiaları yalanladı ve toplanan delillerin hepsinin hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Utku Kalı’nın ailesi, Taksim Cezayir toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya Kalı’nın avukatlığını yapan ablası Ceren Kalı, babası Mahmut Kalı ve Gönül Çelen katıldı.

Toplantıda konuşan abla Ceren Kalı; “Utku istihbaratla ilgili bilgileri sızdırmakla itham ediliyor. Bununla ilgili de 25 yılla yargılanıyor. Utku Sivas Askeri Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunuyor. Hakkındaki iddianame askeri mahkeme tarafından kabul edildi. Fakat askeri mahkeme görevsizlik kararı vererek Samsun’daki özel mahkemelerin yetkili olduğunu söyledi. Şu an bu çerçevede dosyanın görevli mahkemeye gönderilmesini bekliyoruz. Dosya kapsamında bütün deliller hukuka aykırı olarak elde edilmiştir” dedi.

Delil toplama usul ve yöntemlerine uyulmadığı için dosya kapsamındaki delillerin hepsinin hukuka aykırı olduğunu da savunan Kalı; “Zaten kendisi de hiçbir şekilde kabul etmiyor. İşkence altında da bunu kabul etmedi. İlk duruşmasında da kabul etmedi. Hala kabul etmiyor. Yaptığını da söylemiyor” dedi.

Redhack’e sızdırdığı iddialarına da cevap veren abla Kalı; “Dosya kapsamında biz hiç böyle bir şey konuşmuyoruz. Redhack’e bir sızdırma olayı değil sadece askeri bölgenin dışına çıkması olayını tartışıyoruz. Dosya kapsamında Redhack’ı konuşmuyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here