Topal; “Sağlıkçıların 9 Aydır Mağdur Edilmesi Kabul Edilemez Bir Durumdur”

0
80

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Sağlıkçıların 9 Aydır Mağdur Edilmesi Kabul Edilemez Bir Durumdur”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, dokuz aydır atanmayı bekleyen sağlıkların mağduriyetlerine değinerek; “Atama müjdesi 500 bine yakın sağlıkçıyı, aileleriyle 2 milyon kişiyi ilgilendirmektedir” dedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Topal, OECD ülkeleriyle karşılaştırma yaparak; “Atama müjdesi 500 bine yakın sağlıkçıyı, aileleriyle 2 milyon kişiyi ilgilendirmektedir. Onca hastanede boşluk olmasına rağmen sağlıkçıların 9 aydır mağdur edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 179, OECD ülkelerinde ise bu rakam 339’dur. Türkiye’nin 100 bin kişiye düşen hekim sayısında OECD’yi yakalaması için 135 bin hekime ihtiyacı vardır.

Yıllara göre, Türkiye’de ortalama hekim artışı 4 bin civarında olduğu düşünülürse, Türkiye ancak bu artış düzeyiyle 33 yıl sonra ortalamayı yakalayabilecek. Bu tablonun düzelmesi için iktidar milletvekillerine ve Sağlık Bakanına sesleniyorum; Buradan hem iktidar milletvekillerinden hem de Sağlık Bakanlığından bu keşmekeşe son vermelerini ve bir an önce atama bekleyen sağlık personellerinin seslerine kulak vermelerini talep ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here