Topal; “Batı, Yanlış Yaptığını Acı Tecrübelerle Gördü”

0
91

serkan topal14Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Batı, Yanlış Yaptığını Acı Tecrübelerle Gördü”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal, 26. Dönem Milletvekilliği yemin töreninden sonra önemli açıklamalarda bulundu. Batının, Suriye’ye kendince demokrasi götüremediğini ama savaşı Batı’ya taşıdığını savunan Topal, “Bugün masum insanlar ölmeye başladığında kendilerine geldiler” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Serkan Topal gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Türkiye’nin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yeni bir döneme girdiğini özellikle Suriye’de devam eden savaşın Türkiye’yi uzun bir süredir maalesef zor durumda bıraktığını belirtti. CHP’li Vekil Topal Suriye savaşının asıl büyük etkilerinin daha sonra ortaya çıkacağını belirtirken; “Maalesef savaş ciddi bir ekonomik çöküntü yaratmış olsa da daha büyük problemleri de beraberinde getirmektedir. Ekonomi öyle ya da böyle düzeltilebilir, ehil ellere alındığında halledilebilir bir sorun olarak ortada durmaktadır. Ancak sosyal kırılganlıklar, insanlığın yaşadığı sefalet, mülteci ve sığınmacıların durumu belki de birkaç nesilde ancak düzeltilebilecek meselelerdir. Üstelik şimdiden çalışmaya başlarsak.

Yıllar Önce Söyledik…

Şu an uluslararası siyasette IŞİD çetelerine karşı bir işbirliğine, bizim bundan yıllar önce söylediğimiz nedenlerle girişildi. Fakat özellikle Batı, yanlış yaptığını acı tecrübelerle gördü. Hala da tam olarak ne yapmaları gerektiğini bildiklerini sanmıyorum. Suriye’de seçilmiş bir devlet başkanı ve hükümet varken petrol odaklı bir savaşın yalnızca Suriye’ye değil bütün dünyaya sıçrayacağı görülmekteydi. Batı, Suriye’ye kendince demokrasi götüremedi ama savaşı Batı’ya taşıdı. Bugün masum insanlar ölmeye başladığında kendilerine geldiler. Oysa Suriye’de Irak’ta yıllardır masumlar ölüyor. Eğer ölümler ve ölüler arasında ayrım yaparsanız emin olun bu şiddet sizi de bir gün saracaktır. Maalesef bu bugün yaşanmaktadır.

Türkiye Çetelerin Mekânı Olmuştur

Yapılması gereken tek şey barışı savunmak ve barışı merkez alan politikalar gütmektir. Türkiye bugün AKP politikaları nedeniyle çetelerin mekânı olmuştur. Halklar arasında kırılganlıkları artıran politikalar üretilmiştir ve üretilmeye devam edilmektedir. Daha fazla kan dökülmemesi ve daha fazla can yanmaması için bu gidişe dur demek bizlerin elindedir. Barış tek yolumuzdur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here