Top Oynarken Kalbi Durdu, Müdahaleyle Hayata Döndü

0
237

top oynarken kalbi durduReyhanlı İlçesi’nde, arkadaşlarıyla futbol maçı yaparken, göğsüne gelen topla kalbi duran 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Abdurrahman Eğer, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi doktorları tarafından hayata döndürüldü.

Reyhanlı’da maç sırasında aldığı sert darbe sonucu kalbi duran Eğer, acilen kaldırıldığı ilçedeki hastaneden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilerek; Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdullah Uluçay, Nöroloji Uzmanı Dr. Arda Lüleci, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feray Tümkaya’nın gerçekleştirdiği müdahale sonucu sağlığına tekrar kavuştu.

“Hastamız Kritik Saatler Geçirdi”

Abdurrahman Eğer’in yaşam fonksiyonlarının, hastaneye getirildiğinde tamamen durduğunu, ancak yapılan müdahalelerle tekrar hayata döndürüldüğünün bilgisini veren Uzm. Dr. Feray Tümkaya; “Hasta, Reyhanlı’dan bilincini kaybetmiş bir şekilde getirilmişti. Bu süreçte beyin fonksiyonlarında meydana gelen hasarı en aza indirebilmek için hastayı bir süreliğine uyuttuk ve solunum desteği verdik. Ardından ilaçlarla uyutmuş olduğumuz Abdurrahman Eğer’in ilaçlarını yavaş yavaş keserek, uyanmasını sağladık. Getirildiğinde durumu ciddi olan hastamız, başarılı müdahalelerle tekrar hayata döndürüldü ve sonrasında iyi bir yoğun bakım ve servis takibi ile sağlığına kavuştu. Sağlık ekibimizin burada yapmış olduğu müdahalenin önemi çok büyük.  Bizler de, Abdurrahman’ı sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Doktorlarım sayesinde hayattayım”

Maç sırasında yaşadığı kazanın ardından hiçbir şey hatırlamadığını dile getiren Abdurrahman Eğer; “Arkadaşlarımla oynadığım maç sırasında, topun bana çarpması sonucu yere yığıldım ve sonra kendimi hastanede buldum. Doktorlarım bana hayati tehlikeyi atlattığımı belirtti. Gerçekten minnettarım doktorlarımıza. Şuan yaşıyorsam onların sayesinde” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here