“Tomruksuyu Mahallesi Veli ve Öğrencileri Mağdur Edilmiştir”

0
110

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu; “Tomruksuyu Mahallesi Veli ve Öğrencileri Mağdur Edilmiştir”

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu, Tomruksuyu Mahallesi veli ve öğrencilerinin mağdur edildiğini savunarak; “Samandağ ilçesi Tomruksuyu Mahallesinde yaşayan çocuklarımıza adrese dayalı okullar konusunda yaşatılanlar tam bir skandal’dır” dedi.

Konu hakkında, kamuoyuyla ayrıntılı bilgiler paylaşan TÖB-SEN yönetimi, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Hepimizin bildiği gibi Yerel yerleştirme (Adrese dayalı) işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanının üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Yani sisteme göre adrese dayalı okulları ve tercih bölgelerini İl/ilçe Müdürlükleri belirliyor.

Tomruksuyu Ortaokulunda okuyan ve LGS’ye giren 8. sınıf öğrencilileri ve velileri yerel yerleştirme için yani adrese dayalı tercih yapmaları için tercih ekranını açtıklarında şok bir durumla karşı karşıya kalmışlardır. Yıllardır abileri ve ablalarının gittikleri ve mahalleye en yakın olan iki lise tercih ekranında adrese dayalı 1. Okul tercih bölgesi olarak gösterilmemiştir. Tomruksuyu Mahallesine uzak iki lise Samandağ Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ve Yüksel Acun Anadolu Lisesi tercih alanı olarak tercih ekranında görülmüş Tomruksuyu Mahallesinin yanı başında olan Karaçay Bedi Sabuncu Anadolu Lisesi ve Kuşalanı Anadolu Lisesi ekranda görülmemektedir.

Ortaöğretim kayıt alanları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan kayıt alanlarının neye göre oluşturulduğu konusunda herhangi bir açıklama olmasa da iyimser yaklaşacak olursak özensiz ve savruk çalışan öğrenciyi, veliyi önemsemeyen bir çalışma yöntemiyle yapıldığı kesindir.

Soruyoruz; Öğrenci ve velilerimizi maddi-manevi etkileyen bu kararın sorumlusu kimdir? Bu mağduriyetin sorumluları hakkında soruşturma açılmış mıdır?

TÖB SEN olarak konunun takipçisi olacağımızı ve gerekirse konuyu yargıya taşıyacağımızı kamuoyuna ilan ederiz.” (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here