TOBB, AB Üyeliği Hedefinde Akademik yılı Jean Monnet Bursu Düzenliyor

0
86

itso açıklama11Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Jean Monnet Burs programının 2015-2016 akademik yılına ilişkin başvuruların 26 Ocak 2015 tarihinde başladığı, 6 Mart 2015 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyelik hedefi doğrultusunda AB alanında uzmanlaşmış kişi sayısını arttırarak bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 2015-2016 akademik yılında 210 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. AB Müktesabatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan Jean Monnet Burs programına kamu çalışanları, (Kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dahil); özel sektör çalışanları (sivil toplum kuruluşlarında, şirketlerde, yerleşik yabancı misyonlarda vb. çalışanlar); üniversitelerin akademik veya idari personeli, Türkiye’deki üniversitelerin lisans düzeyinde son sınır öğrencileri veya lisansüstü (Yüksek lisans veya doktora) öğrencileri başvuruda bulunabilirler. 2015-2016 akademik yılı duyurusunda başvuru şartları ile değerlendirme ve yerleştirme süreçlerine ilişkin çok önemli değişiklikler yapıldığından duyurunun baştan sona dikkatle okunması önemle tavsiye edilmektedir” dedi.

Başvuru sürecine dair detaylı bilgi ve gerekli dokümanların temini AB Bakanlığı’na ait internet sayfasından http;/ab.gov.tr/indexphp?p=49841&1=1 sağlanabileceği duyuruldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here