TİS’e Bir Tepki de Türk Eğitim-Sen’den

0
50

türk eğitim-sen tepki2Memur Masada Satılmıştır!

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, memurlar, emekliler ve aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren ve bayram öncesi imzalanan toplu sözleşme sürecini değerlendirdi.

Toplu sözleşme sürecinin, malum konfederasyonun attığı imza sonucu başlamadan bittiğini kaydeden Akça; “Malum Konfederasyon ve Hükümet iş birliği neticesinde memurlar, adeta daha maça çıkmadan hükmen mağlup olmuşlardır. Bu ortaklar, heyet üyelerinden kaçarak, kapalı kapılar ardında bir araya gelmişler ve 4688 sayılı Kanuna aykırı olarak, Kamu Görevlileri heyetinden gizli bir pazarlık gerçekleştirmişlerdir.

Çadır Tiyatrosuna Döndü…

Bilinmelidir ki, Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme masasına Faruk Çelik’in inayeti ile oturmamıştır. Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme görüşmelerinde Kanundan doğan bir hak olarak başından sonuna kadar bulunma ve pazarlık yapma hakkına sahiptir.  Buna rağmen 2013 Toplu sözleşmelerinde hem gayri hukuki hem de gayri ahlaki bir tutum sergilenmiş ve bu tutuma Bakan Faruk Çelik de çanak tutmuştur. Sonuçta hukukun ve ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığı bir toplu sözleşme süreci, bütün Türkiye’nin gözleri önünde oynanan bir çadır tiyatrosuyla son bulmuştur” dedi.

Sendikacılık Tarihine Kara Bir Leke

En son açıklanan rakamlara göre yıllık enflasyon %8,8 iken, %6 maaş zammına imza atan Konfederasyonun Başkanının ve Bakanın kameralar karşısına geçip toplu sözleşmede tarihi başarıdan söz etmesini de yüzsüzlük olarak değerlendiren Akça; “İmzalanan toplu sözleşme, tam anlamıyla bir hezimettir. Bütün bunların ötesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecini de eklediğimizde önümüzde pazarlık yapılacak daha 23 gün varken, 2 gün içinde alelacele imza atılmıştır. Bu 23 gün içinde yüzlerce sorun gündeme getirilip, tartışılıp, karara bağlanabilecekken daha 3. oturumun sonunda %6’lık maaş artışına “Evet” denilmesi, memuru masada satmaktır. Toplu sözleşme heyetinden, masadan kaçırılarak, köşe bucak saklanıp imzalanan bir toplu sözleşmenin hukuka uygunluğu da tartışmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen olarak memurlar aleyhine yürütülen bu gizli pazarlığı, bu kirli oyunu protesto ediyor; memurlarımızı, emeklilerimizi aldatmaya yeltenenleri ve milyonlarca çalışanı masada satanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu toplu sözleşme, sendikacılık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here