Tıp Öğrencisinden Kütüphane

0
211

kütüphane açtı1Arsuzlu Tıp Fakültesi öğrencisi Hüseyin Güven, ikamet ettiği mahallelinin entelektüel düzeyini yükseltmek ve çocukları internet kafelerden uzaklaştırmak için mahallesinde kütüphane açtı.

Gezi Parkı olaylarında vefat eden Ali İsmail Korkmaz’ın adına kurulan bir vakıftan kitap ve bilgisayar desteği alan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Öğrencisi Hüseyin Güven, ilçe belediyesinin de yer tahsisi ile ikamet ettiği Madenli Mahallesi’nde kütüphane açtı.

Tek amacının halkın entelektüel düzeyini yükseltmek ve çocukları internet kafelerden uzaklaştırmak olduğunu söyleyen Güven; “Kütüphaneyi açtığımız günden bu yana ailelerde bize destek gösterip çocuklarını kitap okumaları için kütüphaneye gönderiyorlar. Burası yalnız kütüphane olmayacak. Edebiyat söyleşileri, konferanslar gibi sosyal aktivitelerde yapacağız” dedi.

Yeni açtıkları kütüphanelerinde masa, sandalye ve raf eksiği bulunduğunu belirten Tıp Fakültesi öğrencisi Güven, hayırsever insanlardan yardım beklediklerini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here