THK Bu Yılda Kurban Derilerini Toplayacak

0
219

thk kurban derileriYeni çıkarılan genelge ile Türk Hava Kurumu ile birlikte tüm dernek, vakıf gibi kuruluşlarında kurban derisi toplayacağını söyleyen Türk Hava Kurumu İskenderun Şube Başkanı Semir Bulut, kurban bayramında deri toplamaya devam edeceklerini belirtti.

Kurum binasında düzenlediği basın toplantısı ile çıkarılan yeni genelgeyi değerlendiren THK Şube Başkanı Bulut; “Öncelikle kamuoyunda oluşan bir yanılgıyı düzeltmek istiyorum. Kurban derilerinin toplanmasıyla ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik bizim kurban deri toplamamızı yasaklamıyor. Biz yine deri toplamaya devam edeceğiz. Sadece tek yetkili biz olmayacağız. Vakıf dernek gibi kuruluşlarda artık toplayabilecek.

2860 sayılı yardım toplama kanunu deri toplama görevi Türk Hava Kurumuna aitti. Yeni yönetmelik ile herkese açık hale getirildi. Bu kurumumuza yasak geldi anlamına gelmemektedir. THK şimdiye kadar kurban derileri toplama görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Derilerden elde ettiği gelirin %50’sini Sosyal Yardımlaşma Vakfına, %40’ını THK, %4’ü Kızılay, %3’ü çocuk esirgeme kurumu %3’ü de diyanet vakfına pay ediliyordu.

Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra kim nereye isterse deriyi oraya bağışlayacaktır. Türk Hava Kurumu dahil olmak üzere diğer kuruluşlar da deri toplayabilecektir. Türk Hava Kurumu yer yıl olduğu gibi deri toplamaya devam edecek, araçlarla mahalleleri gezecek. Telefonla kurumumuza bağış yapmak isteyenler 6138959 nolu telefondan bize ulaşabilirler” derken, tüm vatandaşların kurban bayramını şimdiden kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here