TGB’liler 10 Kasım’da Alanlardaydı

0
84

atatürk anma17Çapık; “Yas Değil, Emperyalizme Direniş Günüdür”

Türkiye Gençlik Birliği Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yas tutmadıklarını, O’nun devrimlerine sahip çıkılarak ve emperyalizme karşı direnişle anılacağını belirtti. İskenderun’da Havuzlu Çarşıda bir araya gelen TGB İskenderun Şubesi adına konuşma yapan Başkan Efe Can Çapık, ABD devlet başkanın Türkiye gelişine karşı tepkilerini koyacaklarını ifade etti.

Obama Türk Askerinin Katilidir

10 Kasım’ın Türk Gençliği için yas değil, mücadele günü olduğunun altını çizen Çapık; “Mustafa Kemal, hüzünle anılacak tarihsel bir şahsiyet değil mücadelesi örnek alınacak bir önderdir. Atatürk’ün önderliğinde büyük bir devrimle kurulan Cumhuriyet geleceğimizdir. Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak geleceğimize sahip çıkmak demektir.

Bu 10 Kasım’da görevimiz, emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltmektir. En büyük sömürgeci Mehmetçiğimizin katili, dünyanın en büyük terörist devleti ABD’nin başkanı Obama Türkiye’ye geliyor. Bizlerde gençliğin emperyalizme karşı vatanını savunma kararlılığını göstermek ve ABD çizmesi ile ezilen mazlum milletlerin sesi olmak için Obama’yı karşılayacağız. 15 Kasım’da Antalya’da Obama’ya sesleneceğiz. Geleceği varsa, göreceği de vardır.

Sömürgecilere karşı tarihte ilk büyük zaferi elde etmiş olan milletimiz, yine büyük zaferlerin eşiğindedir. 10 Kasım’da görevimiz emperyalizme karşı milletimizin bağımsızlığını ve birliğini daha fazla sahip çıkmaktır.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutkunda görevlendirdiği Türk Gençliği bu kavgayı üstlenmiştir. Bu saatten sonra hangi koşul altında olursa olalım bu kavgayı başarıya ulaştırmak en büyük görevimizdir” dedi. Haber: Hüseyin Güler

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here