TGB’den Birlik, Barış Ve Kardeşlik Buluşması

0
273

tgb açıklama1029 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle, günler öncesinden çalışmalara başlayan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İskenderun örgütü, son yaşanan terör olaylarını da dikkate alarak “Cumhuriyet İçin Birlik, Barış ve Kardeşlik Buluşması”nı gerçekleştirdi.

29 Ekim’de Havuzlu Çarşı’da Mustafa Kemal ve aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan eylem daha sonra Anıt’a yapılan yürüyüşle Anıt alanında sonlandırıldı. Buluşmaya halkın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İskenderun Taşeron İşçiler Derneği ve İşçi Partisi olarak katıldılar. Ayrıca eski CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin de katılımcılar arasında yerini aldı.

tgb açıklama11

‘Bayrak yürekte, Atatürk bilinçte’ ana sloganı ile yapılan etkinlikte, TGB adına İskenderun İlçe Başkanı Kazım Kocabıyık açıklamalarda bulundu. Gençliğin bölücü ve gerici teröre geçit vermeyeceğini söyleyen Kocabıyık; “Emperyalizme karşı ‘Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği’ çatısı altında toplandık ve Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözüyle yola çıktık. Vatan, birlik ve kardeşlik için cumhuriyet devrimi kazanacak” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here