Tertip Komitesinden 1 Mayıs’a Çağrı!

0
34

“Öne Çıkarttığımız Taleplerle Bu Yıl 1 Mayıs’ta Değil 29 Nisan Perşembe Günü Alanlardayız”

Eski bitpazarı önünde bir araya gelen 1 Mayıs Tertip Komitesi, tam kapanma dolayısıyla 29 Nisan Perşembe günü (bugün) alanlarda 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını vurgularken ; “1 Mayıs 2021 Cumartesi günü ise saat 21.00’da, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçilerin işyerlerinde, çalışmayan milyonların da evlerinde, balkonlarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmesi ve 1 Mayıs Marşı söylenmesini bekliyoruz” diyerek 1 Mayıs çağrısı yaptı.

Alanda toplanan 1 Mayıs Tertip Komitesi adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Emeğin Bayramı, Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü 1 Mayıs kutlu olsun” dedi.

1 Mayıs’ın ikinci kez pandemi koşullarında kutlanacağını kaydeden Ünsal; “Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, köylüleri, esnafları, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri… Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler.

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, tarihte ilk kez geçtiğimiz sene büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında kutlanamamıştı. Dünya emekçileri “iş, gelir ve sosyal güvenlik” taleplerini pandemi koşullarında emeğin yaratıcı gücüyle buldukları yöntemlerle, tek ses, tek yürek olarak dile getirmişlerdi. Evlerden, işyerlerinden, belirli sembolik merkezlerden yükselen irade ile dünyanın bu düzeninin değişmesi gerektiğini dünya emekçileriyle beraber hep beraber haykırmıştık.

Aradan bir yıl geçti. Mevcut düzenin insanlığın temel sorunlarının çözümünde ne kadar yetersiz olduğu çok acı bedeller ödeyerek bir kez daha görüldü. On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen COVID-19 salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ediyor” diye konuştu.

Dünya kapitalist sisteminin yarattığı eşitsizliklerin ağır sonuçlarının her gün yaşndığına dikkat çeken Ünsal; “Sağlık hizmetlerinin ve güncel olarak da COVID-19 aşısının bir ticari meta haline gelmesinin bedelini insanlık ağır biçimde ödüyor. Ve bu koşullar altında Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu 1 Mayıs 2021’de “Yeni bir toplumsal sözleşme ve herkese aşı hakkı” mücadelesini büyütme çağırısı yapıyor. Bizlerde İskenderun’dan bu çağrıyı yükseltiyoruz. Öne çıkarttığımız taleplerle bu yıl 1 Mayıs’ta değil 29 Nisan Perşembe günü alanlardayız.

1 Mayıs 2021 Cumartesi günü ise saat 21.00’da, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçilerin işyerlerinde, çalışmayan milyonların da evlerinde, balkonlarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmesi ve 1 Mayıs Marşı söylenmesini bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here