“Tehlike Çok Açık, Gözünüzü Açın”

0
100

igc-mevlut-dudu3CHP’li Vekil Dudu’dan ‘Hayır’ Kampanyasına Videolu Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, yeni anayasa neden ‘Hayır’ dediklerinin gerekçelerini, çektiği bir videoyla anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçmiş yıllarda konuşmalarından alıntı yaparak hazırladığı videoda yeni anayasaya ‘Hayır’ deme sebeplerini gerekçelerini anlatan Dudu; “Zamanda yolculuk yapıp, dünü görün bugünü anlayın kararı siz verin. Neden bu anayasaya ‘Hayır’ diyoruz? Çünkü Cumhuriyetimiz şuan tarihinin en kötü, en kritik zamanını yaşıyor. Tehlikenin ne olduğunu anlatmak için zamanda yolculuk yapalım” diyerek konuşmasına başladı.

1997 yılında Tayyip Erdoğan’ın “Bu demokrasi amaç mı olacak araç mı olacak işte burası tartışmaya açılmalıdır. Bize göre demokrasi hiçbir zaman amaç olamaz” şeklindeki sözlerini direk kendi ağzından yayınlayan Milletvekili Dudu, bu kaydın ardından halka seslenerek; “Demokrasi mi itaat mi kararı siz verin” dedi. Dudu, Laik, sosyal, demokratik, hukuk devletini ve cumhuriyetimizi korumak için bu anayasaya ‘Hayır’ dediklerini ifade etti.

Yine aynı kayıtta Erdoğan’ın; “Ya Müslüman olacaksın ya laik. Hem Müslüman hem laik olunmaz. İkisinin bir arada olması mümkün değil” sözlerine de yer veren Dudu; “Laiklik mi şeriat mı siz karar verin.

29 Ekim 1923’te egemenlik kayıtsız şartsız millete geçti. Yani egemenliği saray değil millet aldı. Kendisini halife gibi gören kişiye egemenliği teslim mi etmek istiyorsunuz? Meclis mi saray mı siz karar verin” şeklinde konuştu.

Yeni anayasanın Cumhurbaşkanına ‘Bölgesel idareler kurma yetkisi’ verdiğini, yani üniter devletin dağılma riski bulunduğunu da sözlerine ekleyen CHP’li Vekil Dudu, 2015 seçimlerinde milleti uyaran MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de şu sözlerini paylaştı; “Başkanlık federasyon demektir. Bu da ülkeyi bölünmeye götürecektir. Yeni anayasayla bölünme yolunun açılması amaçlanmaktadır. Başkanlık sistemi bu ihanet sisteminin sonuçlandırılması için istenmektedir. Yolsuzluk çarkının döndürülmesi Erdoğan’ın bütün yetkileri elinde toplayarak diktatörlüğünü ilan etmesine bağlıdır.”

Milletvekili Dudu, halka ‘Tek devlet, tek millet mi, federasyon mu siz karar verin’ diye sorarken konuşmasını da şöyle tamamladı; “AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesini istiyor. Yani İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımız, başkentimizin Ankara olması, yönetim biçimimizin laik, demokratik Cumhuriyet olması hususları değiştirilmek isteniyor. Tehlike çok açık, gözünüzü açın.

Geriye gitmek mi istersiniz ileriye gitmek mi istersiniz siz karar verin. Bu devlet emperyalizme karşı dedelerimizin kanı, ninelerimizin cesaretiyle kuruldu. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslimi ile sonuçlandı. İşte bu yüzden bu referandum demokrasinin ya da saltanatın, laik Cumhuriyet Devleti’nin ya da din Devletinin, özgürlüğün ya da esaretin, meclisin ya da sarayın, tek devletin ya da federasyonun seçimi olacaktır. Karar sizin. Geleceğimiz sizin seçiminizde.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

Videoyu izlemek için:

https://www.facebook.com/mevlut.dudu.94/videos/791201351029092/

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here