Tedbirler İşe Yaradı

0
65

bld-su baskınıİskenderun’da Bir Gecede Metrekareye 60,9 Kg Yağış Düşerken, Su Baskını Yaşanmadı

Bilim adamlarının belirttiği “küresel iklim” değişiklikleri kendini göstermeye başladı. Yaşanan küresel iklim değişikliklerini dikkate alan İskenderun Belediyesi’nin, bu bilinçle yaptığı çalışmalar etkisini gösterdi.

İskenderun’da hafta sonu yaklaşık iki saat süren şiddetli yağmurda metrekareye 60,9 kg yağış düşmesine rağmen, Barınak 1 Nolu Yağmursuyu Yükseltme İstasyonu ve yapılan drenaj kanalları sayesinde, şehrimizde yağmursuyu baskını yaşanmadı.

En Çok Yağışı İskenderun Aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ülkemizin ölçülen toplam yağış değerlendirmesi raporunda, İskenderun ilk sırada yer aldı. 24 Ağustos 2013 günü saat 06.00 ile 25 Ağustos 2013 günü 06.00 saatleri arasındaki toplam yağışlar değerlendirmesinde İskenderun, metrekareye 60,9 kg yağış miktarıyla Türkiye’nin en çok yağış alan şehri oldu. En çok yağış alan yerler sıralamasında İskenderun’u, metrekareye 38 kg yağış miktarı ile Adana merkez izledi.

Saniyede 1200 litre, günde 100 bin ton civarında su basan Barınak 1 Nolu Yağmursuyu Yükseltme İstasyonu’ndaki acil durum pompası ve yapılan drenaj kanalları sayesinde, birden bastıran sağanak yağışa rağmen, kentte su baskını yaşanmadı.

Yağmur Suyu Kısa Sürede Tahliye Edildi

Yağmursuyu drenaj kanalı ve aralıksız çalışan acil durum pompalarıyla, ani bastıran kuvvetli yağmur suyunun kısa sürede tahliyesi sağlandı. İskenderun Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de, şiddetli yağış nedeniyle gereken tedbirleri aldı ve çalışma yaptı. Altyapı çalışmalarının devam ettiği bir zamanda, aşırı yağışın kentte herhangi bir sıkıntıya yol açmaması sevindirdi.

Aşırı yağış, içme suyu şebekesi, doğalgaz, Tedaş elektrik şebekesi için açılan kanallardaki dolgu malzemesinin akmasına ve yer-yer çukurlar oluşmasına neden olurken, halkımızın rahatsız olmaması amacıyla Belediyemizin tüm ekipleri dolguların aktığı yerlerde çalışma başlattı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, halkımıza altyapı çalışmalarında gösterdiği ve göstereceği sabırdan dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here