TBB’den HBB’ye İki Adet Yangın Aracı

0
251

büyükşehir çalışma1Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) İtfaiye Daire Başkanlığı’na Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) 2 adet yangın söndürme aracı hibe edildi. HBB İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Belediyeler Birliği’nden itfaiye olaylarında kullanılmak üzere Ford 3218 modelli olan 2 tane yangın söndürme aracı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne kullanılmak üzere hibe edilmiştir. Onlara bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İnşallah Birleşmiş Milletlerden de 1 tane arazöz, 1 tane hasta nakil aracı ve 1 ambulans bekliyoruz.”

HATSU, Çöp Dökülen Yağmursuyu Hattını Temizledi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), İskenderun Barıştepe Mahallesi’nde atılan çöplerle tıkanan yağmursuyu hattının temizlenerek bölgede yaşanan su taşkınlarının önüne geçildiğini duyurdu. HATSU Genel Müdürlüğü, İskenderun Barıştepe Mahallesi 336. sokakta bulunan ve birçok mahallenin yağmur suyunu taşıyan hatta biriken çöplük ve çevresel atıkların temizlendiğini duyurdu. İdare, çalışmalar kapsamında yağmur sonrası mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntıların sona erdiğini birçok mahallenin rahatladığını açıkladı. Genel Müdürlük, 3 kişilik ekip ve bir kamyonetle tıkanıklığın giderildiğini, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında büyük tıkanmaların önüne geçmek için vatandaşların daha duyarlı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Başkan Savaş, İstanbul’da Hatay’ı Temsil Etti

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Başakşehir’de düzenlenen “İnovasyon ve Akıllı Şehircilikte Belediyelerin Rolü” toplantısına katıldı. Başakşehir Living Lab (Yaşam Laboratuarı) Merkezi’nde düzenlenen toplantıya,  ilimizi temsil eden Başkan Savaş’ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Barcelona Şehir Meclisi Başkanı Prof. Dr. Josep M. Pique ve 20’ye yakın Büyükşehir Belediye Başkanı katıldı. Barcelona Şehir Meclisi Başkanı Prof. Dr. Josep M. Pique’nin yaptığı sunumun ardından teknoloji ve inovasyonun başkenti Barcelona modelinin masaya yatırıldığı toplantıda, teknoloji odaklı şehir yönetim projeleri aktarıldı. Toplantıda İletişim teknolojileri, temiz çevre teknolojileri ve temiz enerji konularına da dikkat çekildi. Başkan Savaş, sunumların ardından Başakşehir Living Lab Merkezi’ni gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here