Tavşanı Avlarken Yaralanan Şahin İyileştirilecek

0
266

İlimiz Hatay’da tavşan avlarken ağaca çarpıp yaralanan yırtıcı şahin kuşu, tarlada çalışanlar tarafından kurtarıldı.

Hatay’ın Hassa ilçesinde avlanmakta olan yırtıcı Şahin kuşu, ormanda tavşana pike yaptığı sırada tavşanın ani manevrası ile hızını alamayıp ağaca çarptı. Tarlada çalışan işçiler tarafından kurtarılan yaralı Şahin, Yaban Hayatı ve Milli Parklar Kırıkhan Şubesi yetkilisine teslim edildi. Çarpma etkisiyle sarsılan ve halsiz düşen yaralı Şahin, tedavi edilmek üzere Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezine gönderildi.

Şahin, yuvarlak başı, parlak gözleri ve kahverengi tüyleri ile dikkat çekiyor. Yaşadığı bölgeye uyum sağlaması ile biliniyor ve genellikle tavşan, sürüngen ve kemirgenler ile besleniyor. Nesli tükenmekte olan bu kuş Bayağı Şahin ya da Adi Şahin olarak ta adlandırılıyor.

Temel besin kaynakları olan sürüngenler ve kemirgenler, son yıllarda zirai ilaçlar gibi sebeplerle azalınca, onlar da yok olmayla karşı karşıya kaldılar.

İşte bu nadir görülen “Şahin” Kuşlarından biri Hatay’ın Hassa ilçesi kırsalında yaralı olarak bulundu. Ağaca çarpma sonucu yaralanan Şahin, tedavi edilmek üzere Hatay’daki rehabilitasyon merkezine götürülürken, yaralı Şahin tedavisinin ardından gökyüzünde yeniden süzülebilecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here