Tarihi Uzun Çarşı’da Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

0
217

Antakya’da kültürün ve turizmin nabzının attığı alışveriş merkezi Uzunçarşı’nın çok daha güzel bir görünüme kavuşturulması için Antakya Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

2 bin 500 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve 3,5 Km uzunluğundaki tarihi Uzunçarşı’da Kurtuluş Caddesi girişinden Tayfur Sökmen Caddesi’nin kesiştiği noktaya kadar olan 90 metrelik kısımda restorasyon çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Uzunçarşı hoşgörü kenti Antakya’nın simgesi olarak gösterilen cami, kilise, havra üçgeni arasında kalan önemli bir merkez. Uzunçarşı’nın geçmişi kent kadar eski olup geleneksel el işçiliğinden, yemeklerine giyimden, teneke işçiliğine kadar her türlü mesleğin yapıldığı bir bölge olan çarşı adına yakışır bir şekilde restore ediliyor.

Uzunçarşı, bağlandığı bir çok sokakta bir bütünlük oluşturuyor. Her ara sokak ve cadde farklı bir meslek grubuna ayrılmış, belirli iş kolları, farklı inanç ve kökenden gelen Antakyalılar tarafından sürdürülmekte. Bu iş bölümü ile ziyaretçiler, kunduracılar çarşısından çıkıp, el işi çarşısına girebilir oradan tüccarlar çarşısına ve dokumacılar çarşısına geçebiliyor. Antakya’da yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret yerlerinden biri olan tarihi Uzunçarşı’da restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte çarşı daha modern bir görünüme kavuşacak.

Tarihi Uzunçarşı’nın çehresini değiştirecek olan projenin uygulama çalışmalarının başlamasıyla, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, dört yıla yakın bir zamanda atılan büyük adımlarla kültür varlıklarını yaşatma adına kentin geçmişine sahip çıkıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here