Tam Kapanma İlan Edildi

0
36

29 Nisan akşamı 19.00’dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00’e kadar tam kapanma ilan edildi. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.

‘Tam Kapanma Tedbirleri’ Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı’nca gönderilen 29 Nisan 2021 – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında uygulanacak ‘Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’ gereğince İlçe Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında istişare toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda; İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Yüzbaşı İsmail Uçun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Sağlık Müdürü Dr.Volkan Yeter, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım hazır bulundu.

Söz konusu toplantıda; ‘Tam Kapanma Tedbirleri’ kapsamında ilçemizde uygulanacak iş/işlemler ele alınmak suretiyle asayiş ve güvenlik, eğitim, sağlık, mahalli ve sosyal hizmet v. b. konular ile kontrol ve denetim planlamaları istişare yapıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here