Tabloda Değişiklik Olacak mı?

0
362

aday adayları1Erken Seçim ‘Heyecanı’ Yeniden Doruğa Çıkardı

Geçtiğimiz Haziran ayında sandığa giden Türkiye, yeniden bir seçim ortamına girdi. Geçtiğimiz günlerde 1 Kasım 2015 tarihinde ‘Erken Seçim’ yapılması şeklinde alınan karar, 7 Haziran’da milletvekili olamayan birçok ismin yeniden siyasi arenaya girmesine vesile oldu. Kâğıtlar, kalemler ele alındı ve yine yeniden listeler oluşturulmaya başlandı. Şimdi gözler eski listelerde değişiklik olup olmayacağına ya da olacaksa hangi isimlerin değişebileceğine çevrildi.

Tüm ülke 1 Kasım’da yapılacak olan ‘Erken Seçim’e odaklanırken, ilimizde de milletvekili aday adayı olma şansı yakalayan tüm isimler birer-birer adaylık başvurularına başladı. Erken seçim kararının alınmasından sonra Ak Parti’de adaylık başvuruları ise sona erdi. 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuruları Ak Parti’de Cuma günü resmen bitti.

Hatay’da Tablo Değişecek mi?

7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında Hatay’da oluşan tablo; Ak Parti’den 5 Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden 4 Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden de 1 Milletvekili şeklinde oluşmuştu. Bu süreç sonunda merak edilen konu ise 2 Kasım itibariyle Hatay’da oluşan bu tablonun değişip değişmeyeceği oldu. Erken Seçim sonrasında milletvekili dağılımında veya milletvekillerinde isim değişikliği olup olmayacağı siyasi kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

sadullah ergin (37)

Ergin Başvuru Yapmadı…

Ak Parti’de başvuran isimlerden çok, milletvekilliği için başvuruyu yapmayanlar dikkat çekti. Hatay Milletvekili adaylığı için çok sayıda isim başvuruda bulunurken gözlerin üzerinde olduğu, beklenen isim Sadullah Ergin’in başvuruda bulunmaması oldukça ilgi çekti.

Ak Parti Hatay Milletvekilliği için Mehmet Soydan, Mehmet Alğan, Mehmet Kesik, İbrahim Güler, Abdülkerim Güven, Melek Camuz, Hamza Cüneydioğlu, Filiz Özçörekçi, Ekrem Çerçi, Adil Sünger, Salih Akarsu, Celil Abuzer, Birlik Karaçadır, Fatih Mursaloğlu, Tülin Durgun Yetim, Pelin Gündoğan, Zübeyde Avcı, Canan Kahraman Hattapoğlu, Halil Demir, Mehmet Havar, Mustafa Hambolat, Mehmet Hacıoğlu, Mehmet Cavid Alkan, İbrahim Naci Yapar, Fatih Yüksel aday adaylığı başvurusunda bulunurken, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in başvuruda bulunmaması gözlerden kaçmadı.

Kırmızıoğlu ve Çolakoğlu Yeniden…

CHP’de ise başvurularda öne çıkan isimlerse Haziran seçimlerinin renkli simalarından Uğur Ağca, mevcut milletvekili Mevlüt Dudu, vekilliği kıl payı kaçıran Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Dr. Ender Çolakoğlu ve Tamer Apiş oldular. Op. Dr. Yılmaz Şahutoğu’nun ise kurmaylarıyla istişareler yaparak yeniden aday olup olmayacağı yönünde karar vereceği alınan duyumlar arasında.

riyad kırmızıoğlu2

Seçim süreci boyunca halkın büyük teveccühünü alan Kırmızıoğlu, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklama ile yeniden adaylığını açıkladı. Kırmızıoğlu; “Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. 1 Kasım seçimlerinde vereceğiniz destekle mücadelemize devam ediyoruz. Kardeşiniz, evladınız, arkadaşınız Riyat Kırmızıoğlu Atatürk’ün yolunda, barış içinde yaşanacak bir Türkiye için mücadeleye devam ediyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Yine sosyal paylaşım sitesinden seslenen Dr. Ender Çolakoğlu da aday olduğunu “Tekrar merhaba” diyerek duyurdu. Çolakoğlu açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Ulusal bütünlüğümüzün, Cumhuriyetimizin millet olma bilincimizin sınanarak yüreklere ateş düşülen bir dönemdeyiz. Irkçı, mezhepçi, faşist zihniyetler elinde, nasıl bir karabasan içinde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Son 2 ay içerisinde partimizin yurtseverlik duruşu, partiyi değil ülkeyi önceleyen tavrı ortadadır ve takdire şayandır. Bu mücadelede hem kentimizde hem Türkiye de iktidar olabilmek için her türlü emeğe çabaya omuz verebilmek alın teri koyabilmek için 1 Kasım’da partimizden tekrar adayım. Hepinizin sevgisini desteğini yanımda hissediyorum.”

Öte yandan, 7 Haziran seçimlerine Bağımsız Aday olarak giren Av. Refik Eryılmaz’ın ise 1 Kasım’daki seçime, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile girebileceği haberlerine yalanlama geldiği iddia edildi. HDP Parti Meclisi Üyesi Zeki Koç’un ‘Böyle bir görüşmenin olmadığı’ yönünde açıklama yaptığı iddia edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here