Suriye’ye Olası Operasyon!

0
58

savaş senaryosu1ABD Senatosu Dışişleri Komitesi Suriye’ye operasyon tasarısını kabul etti. Türkiye’nin Suriye Sınırında da Hareketlilik Yaşanıyor. Önceki gün gece saatlerinde 20 araçtan oluşan askeri konvoy 3. Hudut Tabur Komutanlığına konuşlandı. Yayladağı Garnizon Komutanlığına gelen askeri malzeme yüklü araçlar, dün sabah saatlerinde ise görev yapacakları sınır birliklerine doğru hareket etti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, uluslararası kamuoyunun Suriye’deki ‘kimyasal saldırı barbarlığına sessiz kalamayacağı’ açıklamasının ardından kısa bir süre sonra ABD Senatosu Dışişleri Komitesi Suriye’ye operasyon tasarısını kabul etti.

ABD Senatosu kararı öncesi Türkiye cephesinde de hareketli saatler yaşandı. Bu hareketlilik çerçevesinde Yayladağı ilçesine 20 araçlık askeri konvoy geldi. Askeri araçlar Suriye sınırında bulunan Yayladağı’na yoğun güvenlik önlemleri altında geldi. İçerisinde 1 ambulansında yer aldığı 20 araçlık konvoyun 3. Hudut Tabur Komutanlığına giriş yaptığı görüldü. Önceki gün gece saatlerinde 20 araçtan oluşan askeri konvoy 3. Hudut Tabur Komutanlığına konuşlandı. Yayladağı Garnizon Komutanlığı’na gelen askeri malzeme yüklü araçlar, dün sabah saatlerinde ise görev yapacakları sınır birliklerine doğru hareket etti.

Gözler şimdi Suriye’nin vurulacağı tarihe çevrildi. Gelişmelerin başından beri Suriye’nin en güçlü müttefiklerinden biri olan Rusya’nın da askeri müdahale konusunda ikna olması, operasyonun en geç Cuma’ya kadar düzenlenebileceği sonucunu ortaya çıkardı. Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada kimyasal silah kullanımının büyük bir insanlık suçu olduğunu ve ispatlanması halinde sınırlı bir operasyon düzenlenebileceğini belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından Eylem Uyarısı!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Suriye’ye yapılacak olası askeri müdahaleye karşı olan terör örgütlerinin, Türkiye’de saldırı düzenlenmesi tehlikesinin arttığı uyarısında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat edecek olan vatandaşları için yayınladığı uyarıda, Reyhanlı saldırısını hatırlatarak, olası bir müdahale sırasında ve sonrasında özellikle Suriye ile irtibatlı olan terör örgütü DHKP-C’nin bombalı eylemler yapabileceğini duyurdu.

Yayınlanan seyahat uyarısında, Mayıs ayında Reyhanlı’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırı hatırlatıldı. Suriye ile ilişkisi olabileceği düşünülen DHKP-C’nin medyada bu saldırıyla ilişkilendirildiğine dikkat çekilen uyarıda; “Suriye’ye muhtemel bir askeri operasyon halinde, buna karşı çıkan grupların şiddet eylemleri düzenleme tehlikesi artabilir” denildi.

Suriyeli Mülteci Sayısı 500 Bini Buldu

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre, 20 ilde 20 geçici barınma merkezinde 200 bin, toplamda ise 500 bin Suriyelinin Türkiye’ye sığındığı belirtildi. Bu rakamın Türkiye’nin 41 ilinin nüfusundan fazla olduğu dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; “Ülkemizde halen 20 ilimizdeki 20 geçici barınma merkezinde 200 bini aşkın Suriyeli misafir edilmektedir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların sayısı toplamda 500 bini aşmıştır. Toplam 45 bin Suriyeli öğrenci eğitimlerine ülkemizde devam etmektedir. Geçici barınma merkezlerinde bugüne kadar 5 bin 638 Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığından bu yönde bir açıklama yapılırken, kamuoyundaki görüşe göre ise Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci sayısı 500 binin çok üzerinde.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here