Suriyeli Zeka, Gelişim’de Hayata Tutundu

0
129

gelişim-suriyeli hastaŞanlıurfa Sığınma Kampı’nda yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Zeka İşiş, kalp kapağının tıkanması ve kalp fonksiyonlarının durması üzerine getirildiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Celkan ve Op. Dr. Kıvanç Bayatlı’nın müdahalesiyle yeniden hayata tutundu.

Bir yıl önce kalp kapağı değişimi ameliyatı olan ve sığınma kampındaki olumsuz şartlar nedeniyle ilaçlarını alamayan Zeka İşiş, kalp şikayetinin artması üzerine, ameliyat olduğu merkeze tekrar başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalp kapağının tekrar tıkandığı ve fonksiyon görmediği tespit edilen Zeka İşiş’e ameliyat olması önerildi. Durumu gittikçe kötüleşen Zeka İşiş, başvurduğu merkezde ameliyat ekibi olmadığı için, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Birimi’ne sevki gerçekleştirildi.

Acil bir şekilde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. M. Adnan Celkan ve Op. Dr. S. Kıvanç Bayatlı tarafından ameliyata alınan İşiş, yapılan müdahalenin ardından eski sağlığına kavuştu.

Gerçekleştirdikleri operasyon hakkında bilgiler veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Celkan; “Hastanemizde yoğun bakıma yatırılan hastanın kalbinin durması üzerine, hastayı acil olarak ameliyata aldık. Yaklaşık bir saat kalp masajı yaptık ve masaj eşliğinde müdahalemizi gerçekleştirdik. Ameliyatta, daha önce takılan kapak ve diğer bir kapak çıkartılarak, hastaya iki adet yeni kapak taktık. Ameliyatı iyi geçen hastamızı ameliyattan sonraki üçüncü gün, servise aldık. Zekâ Hanım’ın sağlığı şuan gayet iyi durumda” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here