Suriye Sınırında Kaçırılan Bünyamin Sönmez Özgürlüğüne Kavuştu

0
567

sönmez özgür1Suriye sınırındaki Hacıpaşa Beldesinden Suriyeli muhalifler tarafından kaçırılan ve serbest bırakılması için ailesinden 500 bin dolar fidye istenen, Tır şoförü Bünyamin Sönmez nihayet özgürlüğüne kavuştu. Hatay emniyetindeki ifadesinin ardından ailesine kavuşan Bünyamin Sönmez’e CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz eşlik etti.

Sönmez ailesinin mutluluğunu paylaşan Milletvekili Eryılmaz; “Gün geçmiyor ki sınırlarımızda sorunsuz bir gün yaşanmasın. Sınırda yaşanan güvenlik zafiyetinin 2 yılı aşkın süredir çözülmemesi AKP hükümetinin çok tehlikeli bir oyunun içinde olduğunun göstergesidir. Suriye olaylarının başladığı günden itibaren her platformda sınırlarımızın denetim ve kontrolden yoksun olduğunu, yaşanan bu zafiyetlerin genelde ülkemize, özelde bölgemize yaşattığı ve yaşatabileceği telafisi imkânsız olaylar hakkında uyarılarımızı AKP hükümetine sürekli yaptık.

Maalesef sınırlarımızdaki denetimsizlik sonucu gerçekleşen son olayda Bünyamin kardeşimiz kendi sınırlarımız içerisinde Suriye’li muhalifler tarafından kaçırılmıştı. Maalesef kendi ülkesinde kendi vatandaşını koruyamayan bir hükümet tarafından yönetilmekteyiz. Bünyamin kardeşimizin kurtulması tabii ki bizleri sevindirmiştir. Daha önce bizleri Bünyamin’in ailesi ile birlikte ağırlayıp bu konuda özel olarak ilgilenen Vali Bey, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here