Suriye İle Barış İçinde Olmamız Gerekir!

0
53

işçi partisi açıklama7İşçi Partisinden, Türkiye-Suriye İlişkilerinin Normalleşmesi İçin İmza Kampanyası

Boyacılar Parkında dün bir imza kampanyası başlatan İşçi Partisi’nin İl Başkanı Emilhan Güçlü, amaçlarının Suriye ile ilişkilerin normalleşmesine hizmet edecek ilk adımın atılmasına katkı sunmak olduğunu belirtti.

 İmza kampanyası öncesi bir açıklamada bulunan İşçi Partisi İl Başkanı Emilhan Güçlü; “Üç yıla yakın zamandır ABD emperyalizmi Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi de kullanarak Suriye’ye karşı barbar bir saldırı başlattı. Suriye’de on binlerce insanın yaralanmasına neden olan bu savaş, şehirlerin yıkılmasına, üretimin durmasına yol açtı. Tayyip Erdoğan hükümeti, komşumuz, kardeşimiz ve dostumuz Suriye’ye karşı açılan bu haksız ve gerici saldırıda maalesef başrolleri oynadı. Radikal dinci terörist çeteler AKP hükümetinin himayesi altında Suriye’ye sokuldu. Suriye ile ilişkiler donduruldu. Sınırlarda ve gümrük kapılarında bu terörist grupların egemenlik kurmasına yardım etti.

Suriye ile İlişkiler Normalleşmeli!

Biz İşçi Partisi olarak hızla Suriye ile ilişkilerimizin normalleşmesini ve yine eskisi gibi kardeşlik, dostluk ve karşılıklı çıkarlara dayanan politikalara geri dönülmesini istiyoruz. Yayladağı gümrük kapısı derhal açılmalıdır. Suriye devletinin egemen olduğu bu gümrük kapısı ile Suriye ile ticari ilişkilerimiz yeniden başlamalı ve canlandırılmalıdır. Kaçakçılığı ve Suriye’nin talan edilmesini önlemek ve yasal ticaret ortamının oluşması için terör örgütlerinin egemen olduğu gümrük kapıları derhal kapatılmalı ve Suriye devleti o mıntıkalarda egemen oluncaya kadar da açılmamalıdır” dedi.

Bölgeyi Harekete Geçireceğiz!

Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek adına kampanya başlattıklarının altını çizen Güçlü; “Bu amaçla İşçi Partisi olarak, Suriye ile ilişkilerimizi normalleşmesine hizmet edecek ve ilk adımların atılmasına hizmet edecek bir kampanya başlatıyoruz. Türkiye ve özel olarak Hatay kamuoyunu bilgilendirmek ve harekete geçirmek için bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde imza masası açıyoruz.

Daha sonraki süreçte, Antakya merkezde bir panel, kitlesel basın açıklaması ve Yayladağı sınır kapısına yapılacak bir yürüyüş ile bu kampanya sürdürülecektir. Kampanyamız bütün bölge örgütlerimiz tarafından yürütülecek ve bütün bölgeyi harekete geçireceğiz. Demokratik kitle örgütlerini, bütün siyasi partilerimizi, aydınlarımızı ve şahsiyetleri bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Türkiye’nin milli çıkarları Suriye’de barışın oluşmasına, Suriye ile barış ve işbirliği içinde olmamızı gerektirmektedir. Türkiye’nin bütün milli kuvvetlerini harekete geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here