Sürekli Eleştirildik!

0
49

mete aslan1Eski Başkandan Sert Açıklamalar

İskenderun basını ile dün sohbet toplantısı gerçekleştiren İskenderun Belediyesi eski Başkanı Mete Aslan, kendisi ile ilgili yapılan spekülasyonlara ve söylemlere açıklık getirdi. 3 dönem yürüttüğü belediye başkanlığı görevinde ekonomik imkanlardan kaynaklanan eksikliklerinin olduğunu dile getiren Aslan, kendilerinden önceki belediyeyi eleştirmediklerini fakat mevcut yönetimin sürekli eleştirisi altında kaldıklarını ifade etti.

Mete Aslan, seçim yaklaştıkça kendisine yönelik söylemler ve saldırıların arttığına dikkati çekerek, kendi bürosunda düzenlediği toplantısı ile bu söylemlere yanıt verdi. Bürosunda kamuoyunun merakla beklediği adaylık konusundan, kendisi ile ilgili yapılan eleştirilere kadar birçok konuya açıklık getiren Mete Aslan; “Geçmiş belediye başkanlarının yapamadığı imar planını biz yaptık” diyen Kamil Turan’a da yüklendi.

İmar Planı Katliam Olmuştur!

‘Valilik yapmasaydı bunu yapabilir miydiniz?’ diye sorarak konuşmasına başlayan Aslan; “Bizim zamanımızda bakanlığa bağlıydı. İskenderun’u iyi bilmeyenler tarafından hazırlanmasını istemediğimiz için o dönemde biz yapmadık. Yoksa biz imar planı yapmaktan aciz değiliz. Kaldı ki şuanda yapılan imar planı için çok sayıda itirazın olması da bu planın İskenderun’a uymayan tersliklerin olduğunun da göstergesidir. Benim meclise getirdiğim hiçbir imar reddedilmedi.

Ayrıca, parsel bazlı imar planı yapılmayacak denildi fakat imar planına baktığımızda da Ali Tekten, Metin Yıldız, Doğan Erten’in yerlerine 3,5 yoğunluk getirilmiştir. 3,5 yoğunluk, istediğin kadar kat çıkar ve yayılabilir anlamına geliyor. Onların olduğu yerlere 3,5 yoğunluk veriyorsun da başka yerler neden öyle değil? Kısaca imar planı bir katliam olmuştur” şeklinde konuştu.

mete aslan2

Benim Projelerime Sarıldılar…

Belediye yönetiminin seçim öncesi vaat ettiği projeleri de değerlendiren Aslan; “CHP’nin hiç projesi yok. Yaptığı tüm projeler benimdir. Benim projelerime sarıldığı içinde onlara teşekkür ediyorum. Kendilerinin seçim öncesi vaat ettiği projeleri maalesef hayata geçirmediler. Tek övündükleri şeyde benim çalışmalarımı başlattığım Aslantaş Projesidir. Şunun da altını çizemeden geçemeyeceğim; dikkat ettim de su şebeke gibi diğer şebeke çalışmalarının başında da tek bir teknik eleman dahi bulundurulmuyor. İşte bunlar bu kadar demokratlar. Müteahhitler kendi başlarına hareket ediyorlar. Oysaki başlarında birini bulundurması gerekiyor” dedi.

Adaylık Konusunda Kara Vermiş Değilim!

Adaylık konusuna da açıklık getiren Aslan; “Seçimlerde aday olmak için de hiçbir siyasi parti ile benim görüşmem olmamıştır. Bazı siyasi partili arkadaşlarımın benimle görüşmesi oldu. Fakat benim bizzat giderek böyle bir talebim olmadı. Şuana kadar adaylık konusunda verdiğim her hangi bir karar yok! İleriki günlerde ne olur bilemem! Bunu da zaman gösterecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here