“Suni Kebap’a Zam Yapmadık”

0
138

İskenderun uzun yıllardır, ‘Suni Kebap’ olarak bilinen nohut dürümü yapan Nohutçu Mustafa Usta, İskenderun’da nohut dürümü ilk kendilerinin yaptığını kaydetti.

Mesleğe çocukluk yaşlarda kebapçı olarak başladığını anlatan Nohutçu Mustafa Usta; “Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. 1968 yılından beri nohut dürüm yapıyoruz. Esas mesleğim kebapçılıktı, sonradan bu işe başladık. Suni kebap için gerekli olan malzemelerimizden olan nohudumuzu akşamdan ıslatıyoruz, sabah gelip kaynatıyoruz. Kebap ekmeğinin içine nohut, mücver baharat, soğan, domates, maydanoz ve özel olarak hazırladığımız sosumuzdan koyup sarıyoruz.

İskenderun’da herkes beni tanır, Nohutçu Mustafa deyince herkes bilir. Kent halkı Suni Kebabı seviyor, talepleri çok iyi. Fiyatlarımız da oldukça uygun, son aylarda pek çok gıda malzemesine, pek çok ürüne zam gelmesine rağmen biz fiyatlarımızı arttırmadık. Yarım ekmek 5 lira, tam ekmek 7 lira, uygun fiyata veriyoruz. Öğrencilerimize ekstra indirim de yapıyoruz. Zamlardan sonra fiyatları değiştirmedik aynı fiyatlardan veriyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here