Süme; “Arsuz İçin Yeniden Göreve Talibiz”

0
109

fuat süme2Yerel seçimler için geri sayım başlerken, belediye başkan aday adayları kamuoyuna kendilerini ilan ediyorlar. Arsuz Belediyesi için aday adaylığını açıklayan, aynı zamanda şimdiki Arsuz Belediye Başkanı olan Fuat Süme, adaylığını geçtiğimiz hafta sonu CHP İskenderun Parti binası önüne kurulan platformdan kamuoyuna duyurdu.

Arsuz için aday adayı olduğunu ilan eden Süme; “Yeni Arsuz bölgesini çok iyi tanıyan biri olarak ve mevcut deneyimlerime güvenerek her biri mesleğinde etkin ve profesyonel olan kişilerden oluşacak olan ekip ile yani belediye meclisi ile bu onurlu göreve talibiz” dedi.

Konuşması sırasında mevcut hükümete yüklenen Süme; “Siyaset zor bir sanattır; fakat bu sanatın da kolay bir yolu vardır. Kolay olduğu kadar da çirkin, acımasız, sinsi ve tehlikeli bir yoldur bu. Bu yol 11 yıldır mevcut AKP iktidarının yürüttüğü siyaset şeklidir. Din, dil, ırk ve mezhep odaklı pis bir siyasettir. Bu yöntemle, kandırılması kolay, eğitim ve kültür seviyesi düşük olan bölgelerden başladılar ve çirkin emellerine bu bölgelerde büyük oranda ulaştılar” diye konuştu.

Hükümetin, Hatay’da da bir ayrıştırma ve ötekileştirme politikası geliştirdiğini dile getiren Süme; “Onların ayrıştırma ve ötekileştirme için kullandıkları farklılıkları kültür ve hoşgörü potasında eritmiş ve zenginlik haline getirmiş Hatay. İşleri hiç kolay değil. Hatta imkansız. Çünkü bizler asırlardır birlikte yaşamış, her şeyimizi paylaşmış tek vücut haline gelmişiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here