“Suçu Önleyici Tedbirler, Suçu Cezalandırmaktan Daha Önemli”

0
147

madde bağımlılığı1‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ Konulu Resim Sergisi Açıldı

İskenderun Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen “Madde bağımlılığı ile mücadele” konulu yaşamdan tuvale yansımalar isimli resim sergisi açıldı. İskenderun Özel İkem Koleji’nde açılan sergide konuşan Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç; “Bizim görevimiz sadece halkı rahatsız edenleri adalete teslim etmek değil, biz daha çok suça odaklı bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Serginin açılış törenine; İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti, mesleki oda yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, işadamları ve davetliler katıldı. Açılışta saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

madde bağımlılığı2

Daha sonra söz alarak, çocuk ve gençlerimizi koruma konusunda dikkatli olmak gerektiğine dikkati çeken Belediye Başkanı Civelek, bu konuda yöneticilere ve doğru insanlara görev düştüğünü söyledi. Suçu önleyici tedbirler almanın önemine değinen Başkan Civelek; “Aslında bütün çocuklar masumdur. Daha sonra değişik formasyonlara gidiyorlar. Önemli olan suçu cezalandırmak ise de suçu önleyici tedbirler daha da önemli. Bu konuda girişimlerde bulunan Emniyet Müdürümüzü kutluyorum” dedi.

Düzenlenen resim sergisinin çok anlamlı olduğuna vurgu yapan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, suçla mücadele konusunda birçok konuda eğitimler yapıldığını söyleyerek; “Eğitimlerle ilgili son noktayı biz bugün burada koyacağız. Sergimizi açmak ve hem de burada son eğitimi vererek, özellikle bu yıl ki uyuşturucu ile ilgili eğitimimizi tamamlamak istedik. Bu konuda her zaman yanımızda olan Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Komutanlarımız, Başsavcımız, çok değerli işadamlarımız, özellikle İskenderun’un Güvenliği İçin Toplumsal Yardımlaşma Derneği bize her zaman itici güç oldular ve desteklediler” diye konuştu.

madde bağımlılığı3

Suçluları yakalamak, suç işleyenleri, halkı rahatsız edenleri adalete teslim etmenin görevleri olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise; “Bu görev bizim olmazsa olmazımızdır. Ama işimiz sadece bu değil, bunun farkındayız. Biz daha çok suça odaklı bir çalışma yapmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. İl genelinde yürütülen 34 proje olduğunu anlatan Kılıç, bunun çoğunun sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarında ardından kokteyl eşliğinde gerçekleştirilen resim sergisi protokol üyelerinde gezildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here