Su Zammı Hatay İdare Mahkemesinden Döndü

0
118

ercüment kimyon1Hatay’da yapılan su zammı Hatay İdare Mahkemesinden döndü. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İskenderun Meclisi Üyesi Mimar Ercüment Kimyon; “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş su ücretini maliyetine vermelidir” dedi.

Hatay’da 2015 Ocak başında suya yapılan zam ve iki aylık yerine aylık ücretlendirme uygulaması Hatay İdare Mahkemesinden döndü. Kararla birlikte su aboneleri HATSU’ya dilekçe vererek fazla ödedikleri paraları geri istedi.

Hatay’da 2015 yılı Ocak ayı başında ev, mesken için metreküpü 1 TL olan suyun metreküpü 2 TL’ye çıkarılmıştı. Ayrıca yeni tarife ile kademeli artış uygulamasına da gidilmişti. Bu uygulamaya göre 0-20 metreküp 2 TL, 20-35 metreküp 3 TL, 35 metreküp ve fazlası 4 TL olmuştu.

CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan karara itiraz ettiklerini belirten Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İskenderun Meclisi Üyesi Mimar Ercüment Kimyon; “Bundan sonra ilgililer halkı soymak üzere karar almamalılar. Bu karar sonrası Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın inadında ısrar etmeyerek su ücretini maliyetine yani metreküp başına 50 kuruş ücret ile halkımıza vermesi ve kamusal bir hizmet olarak sunması gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here