Su Topunda Dostluk Maçları!

0
164

İskenderun İhtisas Yüzme Kulübünün Su Topu (bay-bayan) takımları, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kapalı Yüzme Havuzunda, Adana Su Topu Takımlarından Çınarlı takımı ile dostluk maçı yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek’in de izlediği karşılaşmalar zevkli ve çekişmeli geçti.

İskenderun Kapalı Yüzme Havuzunda İskenderun İhtisas Yüzme Kulübü Su Topu takımı ile Çınarlı Su Topu takımı arasındaki dostluk maçının ilki bayanlar arasında yapıldı. Kentte yeni kurulan İhtisas Yüzme Kulübü Su Topu takımı, 1. lig takımı olan Çınarlı takımı karşısında çok zorlandı ve karşılaşmadan 11-7’lik skorla mağlup ayrıldı. Daha sonra erkekler arasında yapılan karşılaşmaya hızlı ve etkili başlayan İhtisas Yüzme Kulübü, karşılaşmanın sonlarına doğru oyunu ronlantiye alınca, karşılaşma 11-11 berabere tamamlandı.

Dostluk maçını izlemeye, sporcuların yakınlarının yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek de geldi. Büyük bir ilgi ve dikkatle karşılaşmayı izleyen Başkan Civelek, su topu hakkında İhtisas Yüzme Kulübü Başkanı Murat Kaptanoğlu’ndan bilgi aldı. İnsan sağlığındaki önemli etkilerinden söz eden Belediye Başkanı Civelek, İskenderun’da yüzme branşı ile ilgili sportif etkinlere destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bu sporun, insan zihnini açtığı gibi vücutta dayanıklılık ve esnekliği geliştirdiğini söyleyen Su Topu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Çınarlı antrenörü olan Zafer Çakırgil, İskenderun Belediye Başkanı Civelek’e festivallerde yapılan etkinliklere çevre bölge illerinde bulunan su topu takımlarının katılacağı özel turnuvalar yapılması yönünde önerilerde bulundu. Çakırgil, yüzme sporlarına destek veren Belediye Başkanı Civelek’e teşekkür de etti.

İhtisas Yüzme Kulübü Başkanı Murat Kaptanoğlu da, Başkan Civelek’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken; “İskenderun’da su topu branşını yaygınlaştırmak ve deniz kenti olan İskenderun’u bu dalda da adından en iyi şekilde söz ettirmek istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here