Stratejik Yerel Yönetişim Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

0
66

bld-yerel yönetişimBakan Güler; “Bugünün Sorunlarına Geçmişin Anlayışıyla Çözüm Bulmak Mümkün Değildir”

İskenderun’un pilot kentler arasında yer aldığı Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapanış toplantısı ve ulusal konferansı gerçekleştirildi. Projede yapılan çalışmaların ayrıntılarının paylaşılarak değerlendirildiği ve faaliyetlerin sürdürülebilirliğine yönelik görüşlerin tartışıldığı son etkinlik olan proje kapanış toplantısı ve ulusal konferansı 26-27 Eylül 2013 tarihlerinde Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirildi.

Geniş katılımlı toplantıda, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve İskenderun Kent Konseyi’ne, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’ne katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesinin kapanış toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler; “Yerel yönetimler, insanlarımızın devletle ve kamu kurumlarıyla ilk olarak karşılaştığı, vatandaşa en yakın yönetim birimleridir. Demokrasinin altyapısını oluşturan ve yerel ihtiyaçları yerinde, en iyi şekilde karşılaması gereken belediyelerimiz, yıllardır kendi sorunlarını çözmek için büyük bir çaba sarf etmişlerdir. Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların çözümü için yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı gerekmiştir. Çünkü bugünün sorunlarına geçmişin anlayışıyla çözüm bulmak mümkün değildir. Öncelikle yerel sorunların yerinde, yerel yönetimler ile çözüleceğine inanmak gerekir. Yerel yönetimler, demokrasinin beşiğidir, ana damarlarıdır. Katılımcı ve temsil gücü yüksek bir demokrasinin temelinde yerel yönetimler vardır. Demokrasimizin gelişmesi için yerel yönetimler geliştirilmeli ve güçlendirilmelidir” dedi.

Stratejik yerel yönetişim projesinin çok güzel örnek uygulamalar ortaya çıkardığını vurgulayan Bakan Güler; “Bu bakımdan, burada esasında bir projenin kapanışını yaparken, aslında yerel düzeyde iyi yönetişim hedefine ulaşma yolunda önemli bir çalışmayı da pilot belediyelerimiz aracılığıyla başlatmış oluyoruz. İnanıyorum ki, bu proje kapsamında gerçekleştirilen bütün çalışmalar, ülkemizde demokrasisinin gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Kapanış toplantısı yapılan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi, kent konseyi kuran ve çalışmalarını yürüten 26 belediyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında atılan adımların öncüsü olan, aralarında İskenderun Belediyesi’nin de bulunduğu pilot belediyeleri ve kent konseylerini kutlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Güler, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve İskenderun Belediyesi Strateji Planlama görevlisi Emine Gül’e katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketini vererek, kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here