Stad İçin Formül Arayışları

0
86

İskenderunspor’un 5 Temmuz Stadyumunda oynadığı son lig maçında Turuncu-Mavili renklere gönül vermiş bazı taraftarlar ‘Stadyum’ tepkisi verdi. Taraftarlar, 5 Temmuz Stadının yıkılmaması için maç esnasında sloganlar atarken, stadın yıkılmaması adına gösterilen tepki maç sonunda da devam etti.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da taraftarların bu tepkisine duyarsız kalmadı. Maç sonunda stadın dışında İskenderunspor taraftarlarıyla bir araya gelen ve onlarla konuşan Özel ve Tosyalı, İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel’in de bulunduğu ortamda Stadyum için formül arayışında bulundular.

Birçok taraftarın ‘Bizim için önemi ve mazisi çok büyük, lütfen Stadımız yıkılmasın!’ temennisinin ardından konuşan vekil Özel, projelerin neredeyse tamamlandığını, İskenderun’a yepyeni bir stad yapılacağını ve eski stad alanının da park haline dönüştürüleceğini vurguladı.

Stadın yıkılmasının ardından yeni stadın yapımının yıllarca süreceği, bu süre içinde 2’ci Lige çıkması muhtemel olan İskenderunspor’un maçlarını nerede ve ne şartlarda oynayacağının da tartışıldığı ortamda konuşan Vekil Özel, maçların ilçe dışında oynanmasını istemeyen taraftarlara seslenerek; “Bu stadyumda benim de anılarım var. Ancak bu stad artık yıkıldı yıkılacak ve İskenderun’umuza yakışmıyor. Yapılacak yeni stadımızın projesi de parası da hazır. Yani bu stadı yıkacağız ve yenisini belirlediğimiz yere yapacağız.

Maçların nerede oynanacağına gelince… Yan sahamızda bulunan sentetik çimi, zemini kötü olan Sakarya Mahallesindeki spor kompleksimize taşıyacağız. 5 Temmuz Stadının içindeki çimleri de yan sahaya sereceğiz. Etrafına tribün yapıp maçların geçici olarak burada oynanmasını sağlayacağız. Kulüp Başkanımız ve İlçe Spor Müdürümüz ile birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. İskenderunspor maçlarını İskenderun dışında oynamayacak” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here