Sporcu Dediğin Akıllı Olmalıdır (3)

0
36

Değerli Okurlarım, “hem istek duyacağız, fakat duyduğumuz bu isteğin yarattığı endişeyi nasıl ortadan kaldıracağız” bu türden çok sorulara muhatap olduğumdan ve ortam da müsaitken açıklama gereği duydum. Bunun yanıtı çok uzun ama kısaltarak özünden sapmadan, anlamını değiştirmeden sizlere sunmak istiyorum. Bir şeyi istiyor musunuz? İstiyorsunuz! Tamam. Başarılı olmak da istiyorsunuz, o da tamam. Başarısızlığa yer yok diyorsunuz. Tamam!

Evet, işte o zaman, olumsuzluk düşünmeyeceksiniz. Kendinizi rahat hissedip, suyun akışına bırakacaksınız. Endişelenmemek için çabaladığınız zaman korkularınız artar. Üstüne süzülerek gelen meşin yuvarlağı ne şekilde uzaklaştıracağına karar veremezsen endişelenirsin, bu duyguda seni korku tüneline götürür. Oysa isteyerek ya da istemeyerek bu tür riskleri üstlenmeye gerek yok. Gözünüz mavi ise de, karartacaksınız. Kuru gürültüye pabuç bırakmak erkekliğin şanından değildir.

Buradan şu anlamı çıkarabiliriz. Korkularınızla yüzleşmeye hazır olduğunuz zaman rahatlarsınız ve yapmanız gerekeni daha kolay yaparsınız. Meşin yuvarlak ayağında takımı atağa kaldırsam mı, kaldırmasam mı? Dikine pas versem mi? Vermesem mi? Bu endişeleri yaşamak yerine, önce kafandan geçenleri uygula bakalım.

Bir önemli konuyu daha belirtmek istiyorum. Düşünceyle uygulama aynı anda olursa, endişeye gerek yok, başarı kaçınılmaz. İnce eleyip, sık dokumak misali düşünmeye başladığımız zaman gereksiz endişeler de ortaya çıkacak ve hemen ardından beliren kararsızlıklar sonucu bir türlü harekete geçemeyeceksiniz.

Düşünmeden olur mu? Bu soruyu soran dostlarıma yanıt olsun diye yazıyorum. Düşünmeden olmaz, bu kesin! Bu işin ayrıntıları var, püf noktaları, muhtemelen bilinmeyen yönleri var. Bu saydıklarımın ışığında bir kez düşünürsünüz, fikrinizi gerçekleştirmek için içinizde kuvvetli bir istek uyanır ve harekete geçersiniz.

Yapacağınız hareketi, atacağınız adımı, tekrar düşünecek olursanız, vazgeçme noktasına gelirsiniz. Karar verdiğinizde sadece gerekenlere odaklanmalı, başarısızlığa kafanızda yer vermemelisiniz. Burada, bir şeyin altını çizmek istiyorum…

Bütün duygu ve düşünceniz sadece yapabileceğinizin en iyisini yapmak olduğu zaman zaten başarılı olursunuz. Şunları söylemeye çalıştım, anladığınızdan eminim. Rakibinizden iki saniye önce düşünürseniz, her şeyi halledersiniz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here