Spor Yapanlar Huzurlu Olurlar (2)

0
74

Değerli okurlarım, sıcak yaz aylarını Arsuz Yolu üzerinde ki Kardelen Sitesi’nde değerlendirdiğimi arada bir söylüyorum, hatırlayacaksınız. Çevremdeki komşularım bizden gençler ama genel olarak olgun ve dolgunlar. Her görüşmemiz de konu kilo…

“-Öcal Bey, aç kalmadan nasıl kilo verebilirsiniz?” sorularına karşılık ben de, onlara aynen şunları söylüyorum; “-Bayanlar, gazetemizin (İskenderun Gazetesi) Cumartesi sayısını sitemizin panosuna asıyorum. Okuyun ve bu konuda bilgilenin” diyorum.

Aslına bakarsanız, bunları söylememe gerek yok. Çünkü Kardelen sakinlerinin hemen hepsi okurum, bundan şüphem yoktur. Şimdi, mademki önce bayanlardan başlayacağımızı söyledim, o zaman bayanlarımız hem dikkatli ve hem de sıkı dursunlar.

Öncelikle, boyundan başlayalım dilerseniz. Efendim, otuz yaşına kadar boyun için özel bir bakım ürünü kullanmanız gerekmez. Yüzünüze uyguladığınız günlük bakımları boynunuza da uygulamanız yeterli. Nemlendirici kremler, makyaj temizleyicileri, maskeler gibi. Bunları eşimde kullanıyor da ondan biliyorum. Daha ileri yaşlardaysanız, sıkılaştırıcı, kırışık önleyici bakımları kullanın. Boyun için özel hazırlanmış ürünleri kullanabileceğiniz gibi, yüzünüze uyguladığınız bakım ürünlerini de kullanabilirsiniz.

Unutmadan söyleyeyim. Sabahları, boynunuzu 20 kez sağa, 20 kez de sola, 20 kez de kendi ekseni etrafında döndürün, aheste-aheste ve canınızı acıtmadan. Bol-bol egzersiz yapın. Egzersiz kilo vermek değil, sağlığınıza kavuşmak ve enerjik bir yaşam edinmenize yardımcı olmak amaçlı yapılan düzenli fiziksel aktivitelerdir.

Bakınız, egzersiz neleri içeriyor. Yüzmek (denizde yüzmek daha elverişlidir), günde 8-10 kez merdiven inip çıkmak, aerobik seanslarına iştirak etmek, yürüyüş (yürüyüş, önereceğim en önemli egzersiz olacaktır). Sevgi dolu sağlıklı yaşam Allah’ın bir lütfüdür insanlara, bunun bedeli de yoktur. Sadece egzersiz yapacak kişi kendini iyi tanımalıdır. Çünkü profesyonel kontrol ve öneri altında kaliteli yaşamınızın bir parçası olan egzersiz, kontrolsüz yapıldığında, vücutta serbest radikal artışı ile erken yaşlanmanıza sebep olur. Bunlara dikkat etmelisiniz.

Egzersizi özümlemiş ülkelerde bu işler spor danışmanları tarafından kişiye özel hazırlanıyor. Bu işler kişiye özeldir de ondan. ‘Bel fıtığı ve boyun fıtığı olanlar aynı hareketleri yapabilirler mi?’ diye bir soru sormayın. Cevabı, “Tabiî ki Hayır” olacaktır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here