Spor Yapanlar Huzurlu Olurlar (2)

0
34

Değerli okurlarım, mademki önce bayanlardan başlayacağımızı söyledik, o zaman bayanlarımız hem dikkatli ve hem de sıkı dursunlar.

Öncelikle, boyundan başlayalım dilerseniz. Efendim, otuz yaşına kadar boyun için özel bir bakım ürünü kullanmanız gerekmez. Yüzünüze uyguladığınız günlük bakımları boynunuza da uygulamanız yeterli. Nemlendirici kremler, makyaj temizleyicileri, maskeler gibi. Daha ileri yaşlardaysanız, sıkılaştırıcı, kırışık önleyici bakımları kullanın.

Unutmadan söyleyeyim… Sabahları, boynunuzu 20 kez sağa, 20 kez de sola, 20 kez de kendi ekseni etrafında döndürün, aheste-aheste ve canınızı acıtmadan. Bol-bol egzersiz yapın. Egzersiz kilo vermek değil, sağlığınıza kavuşmak ve enerjik bir yaşam edinmenize yardımcı olmak amaçlı yapılan düzenli fiziksel aktivitelerdir.

Bakınız, egzersiz neleri içeriyor. Yüzmek (denizde yüzmek daha elverişlidir), günde 8-10 kez merdiven inip çıkmak, aerobik seanslarına iştirak etmek, yürüyüş (yürüyüş, önereceğim en önemli egzersiz olacaktır). Sevgi dolu sağlıklı yaşam Allah’ın bir lütfüdür insanlara, bunun bedeli de yoktur. Sadece egzersiz yapacak kişi kendini iyi tanımalıdır. Çünkü profesyonel kontrol ve öneri altında kaliteli yaşamınızın bir parçası olan egzersiz, kontrolsüz yapıldığında, vücutta serbest radikal artışı ile erken yaşlanmanıza sebep olur. Bunlara dikkat etmelisiniz.

Egzersizi özümlemiş ülkelerde bu işler spor danışmanları tarafından kişiye özel hazırlanıyor. Bu işler kişiye özeldir de ondan. ‘Bel fıtığı ve boyun fıtığı olanlar aynı hareketleri yapabilirler mi?’ diye bir soru sormayın. Cevabı, “Tabiî ki Hayır” olacaktır.

Egzersizin inceliklerinin tamamlamaya çalışırsak, önerilerimin dikkate alınacağını ümit etmekteyim. Batıda egzersiz programları yaygın olarak spor danışmanları tarafından bireysel ve kişiye özel hazırlanıyor demiştim. Bu uzman kişiler öncelikle kişiyi değerlendiriyor, hastalıklarından ihtiyaçlarına kadar, sonra hangi hareketlerin gerekli olduğunu belirleyip uygun bir program hazırlıyorlar.

Kişinin zaman içinde kaybettiği gelişime göre programı güncelleniyor. Egzersizi, danışman kontrolünde yapmak size, hem kısıtlı sürelerinizi sağlatır, hem de bilinçsiz spor yüzünden meydana gelebilecek sakatlıkları önler. Egzersiz faydalı diye sık-sık yapılmamalıdır. Haftada 3-4 kez ve 35-40 dakika süreli olmalıdır. Egzersiz sonrası soğuma hareketleri yapılmalı, egzersiz süresince yeteri kadar su tüketilmelidir.

Neden Egzersiz Yapılmalıdır? Faydaları Nelerdir?

*Yaşamınızı uzatır, *Kendi izi genç hissettirir, *Kalp hastalıklarını önler, *Hafızanızı korur, *Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, *Şeker hastalığı ve kanserin önlenmesinde önemlidir, *Yağlarınızı eritir, *Stresinizi en aza indirir, *Romatizmalı eklem hastalıklarını azaltır, *Kemik ve kaslarınızı güçlendirir, *Toksinlerden arındırır, *Kabızlığı önler.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here