Spor ve Sağlıklı Düşünmek (2)

0
40

Değerli okurlarım, futbolun ilkelerine doğru dürüst girdiğimi söyleyemem. Hep şairlik tarafım ağır basıyor ve (konuyu güçlendirmek bakımından) bazı detaylara girmek zorunda kalıyorum. Acaba, oruçlu olmamdan mı kaynaklanıyor desem, bana göre uzaktan yakından bir ilgisi yok. Yine de bir saplantı işçinde olmadan, konuya faydası olacak en küçük ayrıntıyı bile yazacak durumda olmak sanırım güzel bir şey…

İlkelerin faydalarını açıklayabilmek için yine aklıma çok parlak bir fikir geldi. Beğeneceğinizi ümit ediyorum. Kedi ve köpek konusunda, yani onların beslenmesi, temizliği, hastalıkları bakımı demek istiyorum. Bu konuda herkesin az-çok bir fikri vardır. Ayrıca, cinsleri hakkında da birçok yetişkinlerin, özellikle kırsal kesimlerde yaşayanların da bir fikre sahip olduklarını düşünüyorum.

Bir de, Güvercinler var diyorum ama mübarek yaratıkları bilen bilir, bilmeyenler sadece bir kuş deyip geçerler. Tabi ki onlar da haklı. Herkes kuşbaz olamaz ki… O zaman, bilenler bilir diye söze başlayalım. Evet, Güvercin besleyenler bilirler. Güvercinlerin nesini bilecekler? En değerli güvercinler, havada takla atanlardır. Bu işi ustalıkla yaparlar. Yükselirler, yükselirler, yere doğru süzülürken de taklalar atarlar. Meraklılarının en gözdeleri, en fala takla atan güvercinlerdir. Yerden onu hayranlıkla izlerler.

Anlatmak istediğim, böyle kuşlar için her türlü fedakarlıkta bulunur, kuşbazlar. O kuşlar için çok kuşlarını fedaya hazırdırlar. Çünkü onlar özelliklidir, sıra dışıdır, emsalinin hep önündedir ve aynı zamanda gökyüzünün akrobatlarıdır. Düşünebiliyor musunuz? Durup dururken biz bile havaya girdik. O tür güvercinleri hayatımda iki ya da üç kez elime almışımdır o kadar.

Zaman zaman duyarız ya, ilkeleri ön planda tutan bir toplum ya da İlkeli insan… Demek oluyor ki, “İLKE” kavramı hepimizi yakından ilgilendiren çok önemli bir hadise. Yarınki sayımızda, yerimiz elverdiği kadar konumuzu ayrıntılı olarak ve kalıcı olarak sizlere sunmaya özen göstereceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here