Soysüren; “Alevilik, Özü Benimser”

0
319

cemevi açıklama5Alevi Kültür Dernekleri İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Soysüren, Muharrem Ayı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Muharrem ayının, Aleviler için yeri ve öneminden bahseden Soysüren, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Hepinizin bildiği üzere Alevi inancı şekilciliğe takılıp kalmayı değil, özü benimser. Burada Önemli olan İmam Hüseyin’in, Kerbela şehitlerinin çektiği acıyı ve zorlukları zihninde, kalbinde ve gönlünde hissetmeleridir. Matem süresince cana kıyılmaz, hiçbir canlıya eziyet edilmez, kurban kesilmez ve et yenmez. Kalp kırmamak, dili ile kimseyi incitmemek, kimse hakkında dedikodu yapmamak muharrem mateminin temel ilkelerindendir.

Aleviler tuttukları oruçla, Kerbela olayının üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen her seferinde bir tercih yaparlar, bu tercih zalime karşı ezilenin yanında olmak, mazlumları, haksızlığa uğrayanları anlamak, onların sesi olmak ve her şeyden önemlisi Hüseyin gibi boyun eğmeden zalimlere karşı dik durmaktır, onurlu olmaktır ve şerefli olmaktır. Muharrem ayı dolayısıyla Cemevimizde Muharrem sohbetlerimiz olacağı gibi orucumuzu da hep birlikte açalım, hepinizin Hak Muhammed Ali yardımcısı ve Hızır yoldaşı olsun.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here