Sorulara Yanıt Alamadı!

0
242

refik eryılmaz6Eryılmaz, Hatay’daki Hazine Arazileri ve Samandağ Çevre Yolu Hakkında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye Sorular Yöneltti…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, Hatay’daki hazine arazilerinin satışına getirilen yasak ve Samandağ çevre yolunu TBMM gündemine taşıdı.

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, 2015 TBMM Bütçe görüşmeleri kapsamında yapılmakta olan görüşmeler esnasında Hükümeti temsilen genel kurulda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye sözlü soru yöneltti.

“Samandağ Çevre Yolunda Gelişme Yaşanmamasının Nedeni Oradaki Halkın Siyasi Tercihi mi?”

Bakan Zeybekçi’ye ilk olarak Samandağ çevre yolu hakkında soru yönelten Milletvekili Eryılmaz; “Hatay ili Samandağ ilçesi 120 bin nüfuslu bir ilçe, turizm beldesi aynı zamanda. 1970 yılında çevre yolu projesi hazırlandı, 1989 yılında imar planına dâhil edildi. Aradan kırk yıl geçti ve hâlâ da bu çevre yoluyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bunun sebebi acaba oradaki halkın siyasi tercihi olabilir mi? Herhangi bir çalışmanız olacak mı?” dedi.

Hatay’da Hazine Arazilerinin Satışı Neden Yasaklandı?

Eryılmaz daha sonra Hatay’daki hazine arazilerinin satışına getirilen yasakla ilgili olarak da; “Özellikle Hatay’da mütekabiliyet ilkesi hiç dikkate alınmadan yabancılara ciddi anlamda bir mülk satışının yapıldığını görüyoruz. Ancak buna paralel olarak Türkiye’nin hemen-hemen her yerinde hazine arazilerinin satışına izin verilirken Hatay’da vatandaşlarımıza hazine arazilerinin satışının yasaklanmasının sebebi nedir?” sorusunu yöneltti.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi hükümet adına şahsına yöneltilen diğer Milletvekillerinin bir kısmının sorularını cevaplandırırken, cevaplamadığı sorulara dair “Diğer soruları da, inşallah, yazılı olarak cevaplayacağız” yanıtını verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here