“Soma’da Yaşanan İş Kazası Değil, Özelleştirme Katliamıdır!”

0
72

soma-işçi partisi1İP ve TGB’den Ortak Açıklama!

İşçi Partisi İskenderun İlçe Örgütü ve Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şubesi, Soma’da yaşanan ve yüzlerce maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili olarak Boyacılar Parkında toplanarak bir açıklama yaptılar.

Topluluk adına açıklamayı yapan İşçi Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü; “Soma iş katliamının sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

Azami kar düzeninde, madencinin canının kömürden ucuz olduğunu ifade eden Güçlü; “Sırada Yatağan, Kemerköy, Yeniköy var. Özelleştirmeler durdurulmalıdır. Kölelik düzenini hakim kılacak ‘Taşeronlaştırma Yasa Tasarısı’ geri çekilmelidir” dedi.

Ankara Güvenpark’ta İşçi Partisi Genel Başkanlığının da bir açıklama yaptığını dile getiren Güçlü, açıklamasında, İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey’in konuşmasından da alıntılar yaptı.

Kömür ocağında meydana gelen patlamanın bir kaza değil bir katliam olduğunu savunan Güçlü; “Bu özelleştirilen işletmelerin kaçınılmaz kaderidir. Türkiye mafya düzeniyle yönetilmektedir. İnsanın, emeğin yok sayılıp karın her şey olduğu koşullarda, iş güvenliği unutulmuştur. Çalışma hayatına köle düzeni hakim olmuştur” dedi.

soma-işçi partisi2

Katliam olarak nitelendirdiği olaydan hükümeti sorumlu tutan Güçlü; “Soma’daki iş katliamının sorumlusu AKP iktidarıdır. Tayyip Erdoğan istifa etmelidir!” dedi.

Kömürün işçi canından daha kıymetli hale geldiğini kaydeden Güçlü; “Mafya-tarikat rejiminde kömür, işçinin canından daha kıymetlidir. Sıcak para diktasında insan yoktur, kölelik vardır. İnsanı, azami kara kurban eden düzen değişecektir. Türkiye ‘Erdoğan-Gül-Gülen’lerden kurtulmak zorundadır. Mafya sistemine son verilecek, yeniden halkçı, kamucu, insanın ve emeğin en yüce değer olduğu bir Türkiye kurulacaktır!” diye konuştu.

İşçi Partisi ve TGB üyeleri açıklamanın ardından sloganlar atarak yürüyüş yaptılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here